lauantai 5. tammikuuta 2013

Liike

"Elämä liikkuu ei se voi seisahtua
Kaikki muuttuu mutta antaa sen muuttua"
(Jani Wickholm)

Viime päivinä mieleen on hiipinyt toistuvasti ajan liike.  

Uuden vuoden alku sai muistamaan hetkiä noin seitsemän vuoden takaa, kun kannoin poikani synnytyssairaalasta kotiin. Silloin vuosi 2013 tuntui absurdin kaukaiselta, elämä oli käpertynyt kotiin, pienen pienen ihmisen ympärille. Minuutti, tunti, päivä ja viikko kerrallaan elin ihmettä. Ja pelkäsin kuollakseni, etten osaa hoitaa häntä, etten saa pidettyä hengissä. 

Nyt ihmettelen, mihin nämä seitsemän vuotta menivät. Vilahtivat ohi. Aika liikkuu huimaa vauhtia.

Tänään ystäväporukalla muistelimme Irtiottoja-sarjaa. Vastahan se tuli televisiosta, ihan äsken. Kymmenen vuotta sitten. Kyllä. Aika menee ihmismieltä nopeammin.

Tulin ajatelleeksi, että rypyt, harmaat hiukset ja muut ikääntymisen merkit ovat ajan liikettä ihmisessä. Niin kuin vesi hioo kivet sileäksi, niin aika uurtaa jälkensä meihin. Jos emme vanhenisi, emme ymmärtäisi ajan liikkestä senkään vertaa kuin nyt. Mutta vain ruumis vanhenee, mutta mieleen ajan liike ei pysty. 


P.S.Teitä lukijoita on jo 50! Kiitos, että olette! Uusille tulokkaille lämpimästi tervetuloa! 

3 kommenttia:

  1. Samoja pohdin paljonkin. Me ollaan miehen kanssa oltu yhdessä nyt 10 vuotta. Tuntuu kirjaimellisesti, että eilenhän me tavattiin... tai ok, ehkä kuukausi sitten ;) mutta ihan vasta. Ja vuosiluku joka nyt on 2013 kuulostaa suunnilleen scifiltä :D

    VastaaPoista
  2. myös sama olen pohtinut ... aina kun katso vanhoja valokuvia näkee sen muutoksen eli ajan liikkeen .. kiitos kun voin vierailla ja oppia kirjoitamaan ajatuksiani suomeksi ...

    VastaaPoista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!