perjantai 25. tammikuuta 2013

Kiertoilmaus pervolle

Katselin tuossa Voice of Finlandia. Mainio ohjelma, kerta kaikkiaan! Tänä iltana minua liikutti jotenkin aivan erityisesti se valokuvaajapoikamies, jolla oli kolmoisveljet mukana tsemppaamassa. Tyyppi lauloi ensimmäistä kertaa elämässään bändin säestyksellä ja yksin! Huimaa! On hauskaa nähdä, mitä hänestä vielä kehkeytyy valmennuksen myötä. Voisi ainakin veikata, että kehitys on huimaa. Se on sitten eri asia, riittääkö aika (puoli)ammattilaisten joukossa.

Mutta tämä ei ollut se, mistä minun piti kirjoittaa.

Minun piti kirjoittaa puuma-Paulasta. 

Tänään nimittäin alkoi ärsyttää Paula Koivuniemen tapa kommentoida mieslaulajien ulkonäköä. Kyllä kyllä, miesvalmentajatkin ovat kehuneet naiskilpailijoita kauniiksi sun muuta, mutta minusta Paulan vihjailut ovat ainakin toisinaan yksinkertaisesti seksistisiä. Jos Lauri Tähkä kysyisi suorassa lähetyksessä nuorelta naiselta puhelinnumeroa tai muuten vihjailisi mitä kaikkea ulkomusiikillista hän voisi kilpailijan kanssa puuhata, otsikot huutaisivat punaisena. Miehen on oltava kieli keskellä suuta, vaikka edessä seisoisi miten tyrmäävän kaunis nainen tahansa. IMutta kun vihjailija on nainen, kaikki onkin vain huumoria.

Minusta se ei mene niin. 

Tiedän, että joku kysyy kohta, ettenkö ollutkin tasa-arvon asialla. Että eikö minun pitäisi olla nyt tyytyväinen, kun nainen voi rauhassa esineellistää miestä. Juu ei.

Myös (nuorella) miehellä on oikeus henkiseen ja fyysiseen koskemattomuuteen siinä missä naisellakin. Tasokkaaseen tv-viihteeseen ei muutenkaan seksismi kuulu. Vaikka uskonkin, ettei Paula oikeasti tarkoita paikoin limaisilla jutuillaan mitään, silti minua hämmästyttää, että hän sellaisia viljelee - ja vielä taajaan. Puuma-Paula kun tuntuu olevan vauhdissa joka jaksossa, oli jo viime kaudellakin. Eikö hänellä tosiaankaan ole muuta sanottavaa?

En missään nimessä väitä, että ulkonäkö olisi musiikkibisneksessä(kään) yhdentekevä asia. Mutta eikös sen pitäyt olla ääni, joka ratkaisee tässä kisassa?

3 kommenttia:

  1. Samaa mieltä, varsinkin tästä lauseesta: "Jos Lauri Tähkä kysyisi suorassa lähetyksessä nuorelta naiselta puhelinnumeroa tai muuten vihjailisi mitä kaikkea ulkomusiikillista hän voisi kilpailijan kanssa puuhata, otsikot huutaisivat punaisena." No todellakin. Ja jos itse olisin tuo mainitsemasi nuori nainen, niin huutaisin myös punaisena. Kauhusta. :DDDD

    VastaaPoista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!