torstai 17. tammikuuta 2013

Ärsyttävä sana

Hesari uutisoi tänään, että suomen kielen ärsyttävin sana on jaxuhali. Toden totta. Sana saa aikaan inhon väristyksiä meikämartassakin, etenkin x:llä kirjoitettuna, sillä sen äänneasu on lässyttävä. Ja lässyttämistä minä inhoan.

En kuitenkaan valitsisi jaxuhalia ärsyttävimmäksi sanaksi, sillä sen merkitys on kuitenkin kaunis. Lähettämällä jaxuhalin ihminen osoittaa empatiaa ja välittämistä toiselle, olkoonkin, että muovisessa paketissa. Sanotaanko vaikka, että ajatus on tärkein.

 Hesarin listalla jaxuhaliakin enemmän minua ärsyttivät mm. broisku ja kenkuli. Pidän broilerinlihasta, mutta broiskusta mieleen lähinnä ruiskurusketus, ja se ei kyllä maistu hyvälle. Ja kuka itseään kunnioittava aikuinen laittaa jalkaansa kenkulit? Ei hyvää päivää! (On muuten eräs inhokki-ilmauksistani.)

Mutta kengistä puheenollen: saanen esitellä uudet maiharini


 Nämä eivät toden totta ole mitkään kenkulit.
 

 

2 kommenttia:

  1. Hienot kengät (ei kenkulit)! Mistä löysit? Olen etsinyt juuri tuollaisia...

    VastaaPoista
  2. Ärsyttäviä sanoja on kohtuupaljon. Ekana mieleen tulee frendini, joka tupakalle mentäessään "menee tupsulle". Tupsu sinällään ei ole ärsyttävä sana, mutta tupakan synonyyminä se on minusta kamala! Jaxuhalia en ole ikinä kuullutkaan.

    Maiharit on hienot. Itse en tunnu löytävän mistään mieleisiäni.

    VastaaPoista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!