keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Punavihreä kukkahattupuuskahdus

Tänään on uutisoitu Opetusministeriön ja Opetushallituksen yhdessä kustantamoiden kanssa toteuttamasta hankkeesta, jonka tarkoituksena on poistaa stereotypioita oppikirjoista. Hankkeen tavoitteena ehkäistä koulukiusaamista ja syrjintää. Hurraa, huudan minä! Hienoa, että muuallakin kuin ruohonjuuritasolla ymmärretään, miten tuhoisaa on välittää valkoisen, kristityn heteromiehen totuutta ainoana oikeana, kun maailma tai Suomi eivät enää ole sellaisia. Monimuotoisuus on tosiasia, vaikka persut ja kristillisdemokraatit kuinka yrittävät potkia vastaan.

Maikkarin uutisten Facebook-sivuilla on aiheesta käyty kiinnostavaa "keskustelua". Yhden kirjoittajan mielestä hanke tarkoittaa sitä, että ensi lukuvuonna alakoulujen huutosakeissa nähdään pelkästään ladyboy-tyyppisiä ratkaisuja ja tytöille syötetään testosteronia ja pojille estrogeeniäkouluruoan mukana. Saman tien voisi toisen kirjoittajan mukaan poistaa sukupuolet kokonaan, koska se on kuulemma "punavihreiden feministiniuhottajien" lopullinen tavoite. Kolmas epäilee, että kohta suomesta kielletään sanat äiti ja isä, koska ne viittaavat sukupuoleen.

Olen ennenkin huomannut Maikkarin uutisten olevan varsinainen punaniskajunttien kokoontumispaikka, mutta tämänpäiväinen kommentointi oli kyllä pohjanoteeraus. Keskustelu osoittaa, että meillä punavihreillä feministeillä on vielä kosolti työtä edessä! 

Ensinnäkin pitäisi pitää pienet käsitesulkeiset jokaiselle suomalaiselle, jotta jokainen ymmärtäisi, että sukupuolten välinen tasa-arvo tai sukupuolineutraali tai sukupuolisensitiivinen kasvatus eivät tarkoita samaa kuin sukupuolettomuus tai vastakkaisen sukupuolen edustajaksi muuttuminen. Sukupuoli on biologinen fakta, mutta myös - ja oikeastaan ennen kaikkea - sosiaalinen konstruktio, vieläpä varsin ahdas sellainen. Ihmiset ovat erilaisia monella sellaisella tavalla, jotka eivät liity sukupuoleen mitenkään, vaikka niin kuvitellaan.

Hankkeen tavoitteena on yksinkertaisesti vapauttaa ilmapiiriä sen verran, että poika saa harrastaa balettia tai ryhtyä sairaanhoitajaksi, tyttö olla jääkiekkoileva rakennusinsinööri. Saa, mutta ei tarvitse. Toisinkin päin on ihan yhtä okei, samoin on okei olla jääkiekkoileva sairaanhoitaja tai balettia harrastava insinööri. On uskomatonta, että tätä ei ymmärretä eikä suvaita 2010-luvulla maassa, jossa sentään on ollut naispresidentti, -pääministeri ja parlamentin puheenjohtaja.

2 kommenttia:

  1. Hyvin kirjoitettu, olisi toivonut pidempääkin sepustusta. Se on tosiaankin käsittämätöntä, ettei tämä mene jakeluun. Ilmeisesti "miesten ja naisten työt" ovat niin selkärangassa joillakin ahdasmielisillä yksilöillä, etteivät kerta kaikkiaan kykene erottamaan näitä ollenkaan sukupuolesta. Ne ovat juuri niitä, jotka kyselevät inttiin meneviltä naisilta, että "miksi yrität olla mies?"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Olen yrittänyt olla nyt lyhytsanaisempi, kun olen niin paljon saanut moitteita liian pitkistä teksteistä. Asiaa siis olisi ollut enemmänkin ;).

      Poista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!