keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Sähköinen

Tänään Keskisuomalainen julkaisi mielipidekirjoitukseni tannoiseen rasismitapaukseen liittyen. Jännää nähdä, syntyykö kirjoituksen pohjalta sähköinen keskustelu vai ohitetaanko teksti tyystin ilman kommentointia.

2 kommenttia:

  1. Aika ankara kommentti on sanoa Suomea rasistiseksi maaksi yksittäisten ihmisten mielipiteiden perusteella. Se on yleistys, joka ei ole totta. Uskallan veikata että rasisteja on alle puolet suomalaisista, jolloin enemmistö ei ole rasisteja, jolloin Suomi ei ole rasistinen maa?

    Yli kuusikymppisille neekeri-sanassa ei muuten välttämättä ole mitään rasistista sävyä. Se sanan rasistisuus on keksitty vasta 90-luvulla. Asiayhteys tietenkin osoittaa, että kyseessä oli rasistinen kommentti. Kuitenkaan pelkästä neekeri-sanan käytöstä ei pidä ketään tuomita rasistiksi.

    VastaaPoista
  2. Minä ajattelen asian niin, että niin kauan kuin rasismia esiintyy (olkoon sitten kuinka yksittäistapauksia tahansa), Suomessa ei voida sanoa, että maamme ei ole rasistinen. Se ei yksinkertaisesti ole totta, vaikka tietenkään kaikki eivät ole rasisteja. Sama koskee toki kaikkia muitakin maita, ei pelkästään Suomea.

    Toisekseen - tiedän kyllä neekeri-sanan historiasta niin meillä kuin muuallakin. Kuvaamassani tapauksessa ei pidäkään jumittua neekeri-sanaan, sillä rouvan käytös kokonaisuudessaan oli sellaista, että tilannetta ei saa selitettyä neutraaliksi millään matematiikalla.

    VastaaPoista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!