keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Herkkupaloja

Osasin toki odottaa, että mielipidekirjoitukseni herättää keskustelua. Ihan tällaisia kommentteja en kuitenkaan odottanut. Ei sillä, että nämä minua henkilökohtaisesti loukkaisivat, enemmänkin huvittavat ja säälittävät. Tietysti minua suututtaakin, mutta lähinnä niiden puolesta, jotka ovat rasismin uhreiksi joutuneet.

Tässä muutama "herkkupala" Keskisuomalaisen sivuilta poimittuna:


"Kirjoittaja sortui oikein yleistämisen riemuvoittoon. Yksi rouva hänen tajunnassaan leimasi, syyllisti, ja määritteli kokonaisen kansan."

"Täysin epäuskottava juttu. Säälittävä provokaatioyritys. Lapsellinen juttu."
"Ihan oikeasti: eikö kirjoittajaa tosiaankaan hävetä moinen potaskan kirjoittaminen." 


"Minusta se kuullostaa täydeltä soopalta, alkaen tavaratalon vessajonosta. Siis vessajono, jossa on näemmä ollut liki puolenkymmentä ihmistä jonottamassa kirjoituksen perusteella. Onko joku edes sellaista havainnut ja missä tavaratalossda? Jos on jonoa, niin eikö asiakas mene toiseen vessan ko tavaratalossa, niitä näemmä löytyy useampi per tavaratalo. Muka siinä olis ollut usieta jonossa, tyuntuu jo lähtökohtaisesti ihan keksityltä teini jutulta. Jossain kirjoittajan maailmaan paremmin sopivissa teinibaareissa on vessoissa jonoa. Aivan nolo mielikuvistukirjoitus. Aivan selvä trolli."

"Ihan skeidaa koko juttu."

"Kirjoittajan pettämättömällä logiikalla Suomi on myös islamilainen maa, koska täällä elää islamilaisia."

 "Luepa se alkuperäinen mielikuvitus-mielipidejuttu uudestaan huolellisesti, ja mieti mitä siinä oli muka kirjoittajan mukana tapahtunut: esim. pitkä jono tavaratalon vessassa? Siis onko kukana nähnyt edes moista tavarataloissa, joissa on useita vessoja eri kerroksissa, jos jokin on varattu."
"Se juttu oli puhtaasti ja ainoastaan provokaatio yritystä ko trollilta."

"Onko kukaan lukenut juttua mielipiteet palstalta? Kirjoituksen oli allekirjoittanut Hanna Nelimarkka Jyväskylä. Kirjoittaja on ilmeisesti toimitusalan ihmisiä. No voihan sitä trollata omalla nimelläkin tai muuten kirjoittaa muunnettua totuutta. Tai sitten anastaa olemassa olevan henkilöllisyyden omiin tarkoituksiin."

"Hoh hoijaa. Aikuisten satuja, uskokoon ken tahtoo! Kertauksena voi lukea Heikki Porkan kannanoton aiheeseen. Mitä korkeammalle erään tietyn oppositiopuolueen kannatus kasvaa, sitä enemmän tulemme näkemään näitä sitä vastaan suunnattuja, huonosti verhoiltuja hyökkäyksiä. Jos ei muuta voida, niin haukutaan niitä nyt edes rasisteiksi."


"Tuollaisia Hanna Nelimarkkoja on aina ollut ja ilmeisesti tulee aina olemaan. Näkevät yhden typerän tapauksen, siitä innostuen huomaa kuinka erinomainen hän itse onkaan. Mutta hänelle ei suinkaa riitä, että hän tuomitsisi tuon yhden nirppanokan, vaan koko Suomen kansa on paljon huonompi, tässä tapauksessa rasistinen. Vain siten hän saa täyden tyydytyksen erinomaisuudestaan."

"Näillä jutuilla porvarit kalastelee lisää rahaa välimerelle"

"Jotenkin tulee mieleen, että Hanna on nuorehkon sukupolven edustaja. Ja siitä sitten johtuukin mieleen, että emme me koskaan pääse näköjään tästä alemmuuskompleksista eroon. Me olemme aina vaan huonompia kuin muut ja mitähän ne meistä ajattelevat."

"Ei olisi ensimmäinen kerta kun on sepustettu tarina edistettääkseen tiettyä agendaa. Muistakaa esim Espoon junakohtaus, jossa pikkutyttö rasistien solvausten säestäminä työnnettiin ulos junasta keskellä päivää. Tosin, tapaukselle ei löytynyt yhtäkään todistajaa eivätkä junan valvontakameratkaan moista havainneet."


Mitä mieltä olette tällaisesta kommentoinnista? Mistä tämä oikein kertoo?


8 kommenttia:

 1. Keskarin sivuille kommentoijaketjussa "Etumiehen" kohdalla ruumiinlämpö oli noussut jo niin huikeaksi, että piti lopettaa lukeminen ja mennä toviksi hankeen pyöriskelemään. Viime kuukausien aikana on ollut ahdistavaa huomata kuinka sanalla sanoen tyhmiä ja rasistisia suomalaiset ovat...

  VastaaPoista
 2. Luulisi, että pystyisit jättämään tuollaiset kommentit omaan arvoonsa. Mistä se kertoo, että alat täysin joutavia ja asiattomia kommentteja ruotimaan ja vatvomaan? Antaisit vaan olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tällainen kommentointi on ilmiönä kiinnostava. Niin kuin jo sanoin, henkilökohtaisesti en sitä ota.

   Poista
 3. Tuntuu, että sama henkilö on kommentoinut moneen kertaan. Yleensä aina, kun jossain jutussa on puhetta siitä, että oikeasti on ollut rasismia tai yleensäkään maahanmuutajajuttua, niin alkaa tuo sama rummutus. Siinä on varmaan takana pari-kolme tyyppiä, jotka rummuttavat ja kirjoittavat monta kertaa. Siltä minusta tuntuu. Säälittävää ja niin, niin äärimmäisen surullista. Hirveää, että ihmiset voivat olla noin ilkeitä.

  VastaaPoista
 4. Keskisuomalaisen pääkirjoituksessa otettiin tänään kantaa aiheeseen
  http://www.ksml.fi/mielipide/paakirjoitukset/tahallisiin-loukkauksiin-pitaa-puuttua/1291079

  VastaaPoista
 5. Tämmöinen artikkeli löytyi:

  http://www.unwomen.fi/suomen-un-women-rasismi-ja-naisviha-kumpuavat-samasta-ajatusmaailmasta

  VastaaPoista
 6. Ainakin Hommalla ymmärtääkseni elää jo ihan omaa elämäänsä ajattelu, että media muokkaa ihmisten mielipiteitä, varsinkin maahanmuuttomyönteisyyttä. Jos siis poimitaan kyseisenlainen törkeältä tuntuva tapaus, niin se leimataan nopeasti jonkun puolen "propagandaksi". Toki lehdet valitsevat, mitä kirjoittavat ja rasismiin liittyvät uutisoinnit ovat omasta mielestäni myös vaikeita ja tulenarkoja (kuka saa kertoa tapauksista, kenen kokema rasismi on "oikeaa").

  Ehkä tämä on julkisen keskustelun piirre Suomessa: on porukka, jolla on oikeus sanoa kuinka asiat ovat ja loput leimataan epäilyttäviksi omaa asiaansa ajaviksi ihmisiksi. Keskustelu jää puuttumaan, mikä on harmi. Edelleen ilmapiiri on sellaista sodanjälkeistä puhumattomuuden ilmapiiriä, jossa on tarve nähdä asiat mustavalkoisesti (no, tämä oli yksinkertaistava luonnehdinta mutta en jaksa nyt selittää laveammin).

  VastaaPoista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!