tiistai 15. tammikuuta 2013

Tavallinen hetki


Parhaat päivät koostuvat tavallisista hetkistä.

On ihanaa, kun voi juoda aamukahvin rauhassa, lukea lehteä, tehdä kävelylenkin, kirjoittaa, laittaa hyvää ruokaa, lukea, käydä kaupassa, tehdä itse jotakin, viettää aikaa perheen kanssa, leipoa, saada ystävältä puhelu, juoda lempiteetä, oppia jotakin uutta, nähdä lapsen iloinen ilme kun eteen on osunut taas joku pieni suuri ihme. 


En ole koskaan ollut sellainen, joka kaipaa luksusta tai huippuelämyksiä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Tietysti jokainen tarvitsee silloin tällöin rutiinien rikkomista, minäkin - etenkin minä - mutta jos kaikki on hyvin, senkään ei tarvitse olla mitään suurta ja ihmeellistä. Ilo irtoaa pienistäkin asioista.

Jotkut kokevat elävänsä vasta, kun pääsevät irti arjesta tavalla tai toisella. Se on jotenkin sääli, sillä paljon hyviä asioita menee sivu suun, jos ajattelee, että arki on mälsää ja aina tarvitaan jotakin erikoista, jotta elämä on elämisen arvoista. Elämä nyt vain koostuu enemmän kaurapuurosta, raejuustosta ja appelsiinimehusta kuin kaviaarista, hanhenmaksapalleroistaja samppanjasta. On asennekysymys, nauttiiko edellisestä vai käyttääkö elämänsä jälkimmäisen haikailuun.

2 kommenttia:

  1. Minä tykkään molemmista. Sekä arjesta että huippuelämyksistä (joku matka tms. minulle extra). Ei ole arjen voittanutta, mutta joku extra välillä on myös ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta kai, juuri näin! Juju onkin siinä, että nauttii myös tavallisista hetkistä eikä cvain sitä ekstrasta. Nimimerkillä Minilomaa helmikuun alussa kovin, kovin odottava :).

      Poista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!