perjantai 23. marraskuuta 2012

Arvonta! Joululaulusuosikkisi?

Tarvitsen hiukan apua nyt. 
Mikä on sinun suosikkijoululaulusi? Miksi? Onko suosikki ollut sama, vai onko se vaihdellut? Entä löytyykö joululauluistakin jotakin tiettyä inhokkia? Miksi se ärsyttää?

Teen joululauluista juttua 
Nollapisteeseen ja tarvitsen hiukan itseäni laajempaa otantaa siihen, mitkä joululaulut kolahtavat suomalaiseen mielenlaatuun parhaiten. 
Kerro joululaulusuosikeistasi, -inhokeistasi ja -muistoistasi kommenttiboksiin. Vastanneiden kesken arvotaan 1.12. pieni, jouluinen yllätyspaketti. Toisen arvan saat, kun linkität tämän postauksen omaan blogiisi tai Facebook-sivullesi. Jätä linkityksestä erillinen kommentti.
Kiitos kaunis avustasi :)!
 
 

31 kommenttia:

 1. Katri Helenan Joulumaa on niin mieluinen minulle, että sitä tulee kuunneltua ja lauleltua koko joulusesonki. Hieman perinteisestä tyylistä poikkeava The Darkness yhtyeen Christmas Time (Don't Let the Bells End) on myös yksi suosikkini. Se on hauska. Samoin Mariah Careyn All I Want for Christmas Is You on kestosuosikkini. Siitä tulee aina hyvälle tuulelle. Kaikki positiivinen joulumusiikki on yleensäkin sydäntäni lähellä. Suru ja melankolia ei uppoa minuun jouluna. Ainakaan vielä.

  Linkitin arvonnan blogiini joten kahdella arvalla mukana. :)

  VastaaPoista
 2. Varpunen jouluaamuna ja Sylvian joululaulu ovat koskettavimpia. Jotenkin synkkänä vuodenaikana on ihana "avata hanat" ja itkeä tuhrustaa noiden laulujen tahtiin. En voi ko. lauluja ilman kyyneleitä laulaa, kuunnellen voi silmät säilyä kuivina.

  Inhokkina on ehdottomasti Katri-Helenan Joulumaa. Sitä yhteen aikaan tuli non-stoppina joka tuutista ja siihen vaan kypsyi.
  Jouluaskareita tehdessä täytyy kuunnella iloisempaa ja perinteisempää joulumusaa possuista, tontuista ja joulupukista.

  VastaaPoista
 3. Tonttu on ollut aina jotenkin ihana ja koskettava. Esittäjällä ei ole niin väliä, yksi parhaimmista on JP Leppäluoto Raskasta joulua -levyllä. Yksi suosikeista on Tarja Turusen joululevy Henkäys ikuisuudesta, siinä kaikki kappaleet ovat huikean hyviä. Jos pitää nimetä joitakin, niin toinen on Jo joutuu ilta ja toinen Magnificat quia respexit, joka ei ehkä ole virallisesti joululaulu mutta joululevyllä kuitenkin. Ja vielä yksi suosikki: Oi jouluyö.

  En lämpiä ollenkaan puhkisoitetuille renkutuksille, esimerkiksi Soihdut sammuu on lähinnä myötähäpeää herättävä.

  VastaaPoista
 4. Joululaulu suosikkini vaihtelevat vuosittain. Tänä vuonna suosikki on ehdottomasti ollut "Tulkoon Joulu". Viimevuosina suosiota ovat kasvattaneet ulkomaiset joululaulut. Kestosuosikkeina lapsuudesta on säilyneet Vesa-Matti Loirin esittämät joululaulut.

  Linkitän omaan blogiin :)

  VastaaPoista
 5. Lempparini on Heinillä härkien kaukalon. Jäänyt lemppariksi joltain ala-asteen kuoroajoilta :)

  VastaaPoista
 6. Suosikkini on ehdottomasti Sydämeeni joulun teen. Aina yhtä koskettava! Osallistun yhdellä arvalla. Nimimerkki Neiti Kesäheinä

  VastaaPoista
 7. Auts, tuossa yläpuolella on moni luetellut niitä joululauluja joita itse koetan vältellä; varpunen jouluaamuna, Sylvian joululaulu ja Heinillä härkien.
  En myöskään oikein sytä 70-luvun humoristisille joululauluille.
  Suosikkini on Jouluyö, juhlayö; mutta sitäkin haluaisin kuulla maltillisesti.

  VastaaPoista
 8. Muutamia suosikkeja tässä: Tähti tähdistä kirkkain (sanat: Veksi Salmi), Tulkoon joulu (esittäjä Rajattomat), Joulutaivas tähtineen (Have yourself a merry little christmas), Panis angelicus, Mökit nukkuu lumiset. En osaa yhtä nimetä ja suosikkilaulut vaihtuvat vuosien saatossa tai sanotaanko jotkin vanhat laulut vain kuluvat liikaa, kun niitä joka joulu kuulee. Alkaa miettimään laulujen sanoja toisella tavalla, vanhahkoa kieltä "arkihuolesi kaikki heitä, mieles' nuorena nousta suo"...ei enää kolahda. Muita 'ei kolahtavia', Tonttu torvinen, Soihdut sammuu kaikki väki nukkuu ja Juicen, Sika.
  Linkitän blogiini.

  VastaaPoista
 9. Moikka! Mukavaa tekstiä luettavana..uutena lukijana täällä kylässä käy sinäkin minulla :)
  Olen hevin ystävä ja niin myöskin joululauluissa.raskasta joulua ja vielä raskaampaa... ja nyt ostoslistalla on Jarkko Aholan Ave Maria cd paitsi etten raaski ostaa ennenku sen saa 5 ekulla eli en saa..
  Osallistun yllätyksen arvontaan ihan kaikilla arvoilla..linkitän omaani
  Joulun odotusta sinulle :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit :)! Onnea arvontaan ja mukavaa joulunodotusta sinullekin!

   Poista
 10. Sylvian Joululaulu ja Varpunen Jouluaamuna ovat minunkin suosikkeja. Nämä saavat Joulun tuntumaan siltä aidolta musiikin suhteen. Mukavaa Joulun odotusta sinulle ja lukijoillesi täältä Joulupukin virallisesta kaupungista. Arvonnassa mukana lukijana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trvetuloa lukijaksi, Eisku! Mukavaa joulunodotusta sinulle ja onnea arvontaan :)!

   Poista
 11. Sylvian joululaulu saa aina kylmät väreet kulkemaan pitkin kroppaa sekä tietty varpunen jouluaamuna; aivan ihania! Tykkään niiden tunnelmasta vaikka onkin synkkiä. Mua ärsyttää tekopirteät joululaulut, varsinkin jotku uudemmat, väkisin väännetyt joiden nimiä en ees muista..
  Joululaulut heittää mut muistoissa kouluaikoihin kun niitä hoilattiin sitten niin miljoonasti kaikki musiikkitunnit, kuoroharkat jne. :D

  Mukavaa joulun odotusta :) nähdään keikoilla ;) t:Piasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea arvontaan! Mukavaa joulunodotusta sinullekin, keikkakollega :).

   Poista
 12. Paljon on ihania joululauluja. Niistä suosikkina varpunen jouluaamuna,sylvian joululaulu,maa on niin kaunis..puhuttelevin on tonttu tai uudemman tuotannon suvi teräsniskan mummo. Ärsyttävin joululaulu ehdottomasti leskisen sika- vaikka juicen lyriikka on muuten puhuttelevaa ja ehdottomasti suosikki sanoittajistani ja säveltäjistäni juurikin sen sanoilla leikittelyn takia. pohdippa esim. Musta aurinko nousee..onko siinä musta aurinko väriltään?Minusta hän laulaa, että musta eli minusta aurinko nousee. Kyseessähän on rakkauslaulu.. mutta joka tapauksessa. se sika saa minut ärsyyntymään. johtuneeko siitä, että isäntä laulaa sitä joka päivä kesät talvet :D

  Mukana siis arvonnassa. Linkitin blogiini.

  VastaaPoista
 13. Suurin osa suomalaisista, radiossa ja kaupoissa pyörivistä joululauluista on jotenkin ajan mittaan alkanut ärsyttämään, kyllästyttämään... Oon vissiin vähän joukosta poikkeava kun kysymystäsi miettiessä ainut joululaulu joka tuo iloisen mielen, on se ikivanha joulupukki,joulupukki, valkoparta, vanhaukki... Siitä tulee niin ihanat lapsuusmuistot mieleen, miten ootettiin pukkia ja pukillehan piti aina laulaa :) Mut, oikein kun mietti, niin löytyhän se siedettäväkin, varpunen jouluaamuna, ihana! Arvalla mukana siis :)

  VastaaPoista
 14. Paljon on lueteltu jo omia suosikkejani, Kulkuset ja Petteri Punakuono niistä tulee joulu fiilis. Linkitin facebookissa.

  VastaaPoista
 15. Kahdella arvalla mukana.
  Hoosianna, on ollut vuosia lemppari joululaulu. Se mistä lähtien sitä en muista.
  Vielä en ole kyllästynyt joululauluihin.

  VastaaPoista
 16. En etsi valtaa loistoa on ihan paras melkein kenen esittämänä tahansa. Sen sanat ovat niin KAUNIIT ja täynnä hyvää tahtoa.

  Muitakin tosi ihania, mutta kyllä tuo em. vetää aina piirun verran ohi muiden. Inhokkeja ei ole, mutta jos joku on pakko sanoa, niin Porsaita äidin oomme kaikki on jotenkin ärsyttävä rallatus.

  Vasta viime viikolla löysin blogisi ja se vaikuttaa tosi kivalta. Olen lukenut pari kertaa noita aiempia juttuja ja taidan kohta liittyä joukkoon.

  Lena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Lena, kiva kuulla, että pidät blogista :). Liity toki joukkoon! Ja onnea arvontaan :).

   Poista
 17. Melkein jokaiselle joululaululle tai ainakin joululaulugenrelle löytyy sopiva aika ja paikka jossa juuri se on aivan oikeanlainen tunnelmanluoja. Itse ehkä pidän eniten kuorolauluista, tontturenkutukset jäävät aika vähälle kuuntelulle. Tarja Turusen kaunis parin vuoden takainen joululevy on tällä hetkellä suosikkini.
  Olen yhdellä arvalla mukana.

  VastaaPoista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!