sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Tekemistä - to do

Sain nettituttavaltani Campasimpukalta hauskan haasteen. Lämmin kiitos :)!

Säännöt ovat yksinkertaiset:

1. Kiitä haasteen antajaa.
2. Jaa haastetta eteenpäin, vaikka neljälle.
3. Ilmoita haasteesta.
4. Kerro oma kahdeksan kohdan to do -lista.
Ja sitten se oma lista... osa on konkreettisia, nopeasti toteutettavia tehtäviä, osa enemmänkin haaveita ja suunnitelmia, joihin pitäisi tarttua. Järjestys on satunnainen ja summittainen.

1. Palapeitto. Aion saada sen valmiiksi, perskutarallaa se valmistuu vielä, vaikka oma uskoni alkaa vähitellen horjua hankkeeseen. Olen tikunnut (kutoa, neuloa whatever pohjanmaaksi) koko syksyn (en tosin päivittäin, mutta kuitenkin) ja vasta noin puolet (reilu 70 kpl) palasista on valmiina. Lisäksi tajusin tässä päivänä yhtenä, etten tiedä ollenkaan, kuinka mahdollisesti joskus valmiista palakasasta sitten kootaan valmis peitto. Hupsis!

2. Joulukortit. Pitäisi keksiä jokin nerokas ja yksinkertainen kortti-idea ja askarrella kortit valmiiksi. Sama koskee joulusiivousta. En aio tänä(kään) vuonna huhkia itseäni puolikuoliaaksi joulunalusviikolla.

3. Ystävien tapaaminen. Elän edelleen murrosvaihetta, identiteettikriisi koettelee. Kaipaan niin kovin ystävien seuraa. Kaikki vain ovat kovin kiireisiä arjessaan, niin kuin minäkin olisin, jos. Voisin mieluusti ottaa osan heidän kiireestään. Olen onnekas, että elämässäni on ihmisiä, joiden kanssa voin olla oma itseni, heikkönakin. On tärkeää välillä kuulla läheisiltä, kuka sitä oikein on ja miksi niin. Toivottavasti minustakin on jotakin iloa heille.

4. Käsikirjoitus valmiiksi. Niin. Kyllä se vielä joskus valmistuu, ikuisuusprojekti. Ihan varmasti. (Näettekö, miten nyökyttelen?) Sitten lähetän sen kustantajalle ja naps, minusta tulee Suuri Kirjailija. Vapise, Sofi Oksanen! Hihii. Oikeasti haluaisin kehittyä kirjoittajana, sekä fiktiivisten että asiapohjaisten tekstien kirjoittajana.

5. Laihduta. Paljon. Need I say more?

6. Piha talvikuntoon. Puutarhan talviteloille laittaminen on hauskaa, haikean lempeää. Luonto on karu, nöyrä, ja minä autan sitä parhaani mukaan selviämään talven yli.

7. Lapsi määrää -päivä. Aina silloin tällöin tekee mieli viettää päivää lapsen ehdoilla. Silloin leikitään, pelataan, katsotaan leffaa, leivotaan, saunotaan, mitä nyt 6-vuotias haluaakaan tehdä. Usein, jos kysyy, mitä haluaisit tehdä, pieni toivoo retkeä museoon.

8. Haluaisin opiskella. Ihan oikeasti journalistiikka kiinnostaisi, mutta myös ns. huvin vuoksi opiskelua voisi harrastaa: valokuvaamista, sisustamista ja sen sellaista. Ärsyttää, ettei osaa vaikka haluaisi ja kiinnostaisi. Mutta voiko noita oppia? Tekniikkaa toki, mutta harjaantuuko silmä? Onko mitään annettavaa?

Jaan haastetta eteenpäin seuraaville:

Mustikkametsän tarinoita kirjoittavalle Mustikkametsän asukille, Siniselle satutarelle Punainen tupa -blogiin, Kahden suora -blogin Laura Q:lle ja Marialle Diagnoosi: Sisustusmania -blogiin.6 kommenttia:

 1. Tää vois olla aika mielenkiintonen, itseltä osu ja uppos parikin kohtaasi :D Tosin To Do -lista voisi veeeeeenyä vaikka kuinka, jos oikein alkaisi miettimään ;)

  VastaaPoista
 2. Tuo kohta kahdeksan kuulostaa kuin omasta suustani tulleena... journalistiikka, sisustaminen ja valokuvaus kiinnostavat ja olenkin pohtinut, josko jotain noista lähtisi jossain vaiheessa opiskelemaan. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta täytyykin tässä tuumailla to do-listaani...

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaunis haasteesta. :)Valitettavasti en tohdi vastata siihen kun olen koittanut pitää sellaista tiukkaa linjaa etten ota osaa näihin ketjukirjemäisiin juttuihin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos haasteesta, koitanpa kehitellä jotain :).

  VastaaPoista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!