keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Sisustuskuvahaaste # 25 Kaunein kohta kodissa

Tämä sisustuskuvahaasteen viimeinen osio on ollut ehkä kaikkein haastavin. Kodissamme on montakin sellaista kohtaa, jota pidän kauniina. Olen kuvaillut niitä ahkerasti, mutta yhdenkään sopen tai kohdan tunnelmaa en ole onnistunut vangitsemaan kuviin niin, että olisin kuviin alkuunkaan tyytyväinen.   

Toisaalta olen pohtinut paljonkin kauneuden (syvintä) olemusta ja omaa sisustamisfilosofiaani. Kauneushan on varsin subjektiivinen asia. Ja eri asia kuin se, minkä tuntee omakseen. Esimerkiksi blogimaailmasta löytyy monta sellaista esimerkkiä kodeista, jotka ovat kyllä kauniita. Mutta en ikinä voisi asua itse niissä. Osaan siis antaa arvon sellaisellekin tyylille, joka ei tunnu omalta. Mikä sitten on ominta tyyliäni? Mikä minusta on kaunista? Niin kuin olen aiemmin todennut, omassa sisustamisessani avainsanoja ovat kierrätys, rouheus ja mummola - tietynlainen trash design on lähellä sydäntäni. Esineen kauneus ei tule pelkästään muodoista, väreistä ja materiaalista, vaan tarinasta, jota se kertoo. 

En osaisi elää viivasuorassa modernissa ympäristössä ja maalaisromanttinen rönsyily ja uusvanhat tavarat aiheuttavat ihottumaa. Tarvitsen ympärilleni selkeyttä, värejä, luonnonmateriaaleja. Lisäksi tarvitsen jatkuvaa muutosta - sellainen tilanne, jossa kodin sisustus olisi valmis, olisi minun painajaiseni.

Vielä pitää opetella pelkistämään ja karsimaan. Olen luonteeltani hamsteri, joka toisaalta rakastaa järjesystä. Hankala yhdistelmä.

Tässä  kaikesta huolimatta muutama kuva olohuoneen nurkkauksesta, vaikka olohuonetta olen vastikään muutenkin esitellyt.Ehkä se on tuo Mozart, joka hurmaa ;).

Päätän tämän sisustuskuvahaasteen osaltani tähän. Kiitos lukijoille!

P.S. Vihdoinkin meillä on räsymatto keittiössä!

7 kommenttia:

 1. Ihana Mozart taas ja tosi kiva tuo matto, onko se nyt sitä metritavaraa? =)

  Mulla herjaa oma blogi että kuvatila täys... Oon nyt pohdintatauolla että alanko poistamaan vanhoja postauksia ja mitä niistä vai teenkö uuden blogin (329db?)

  VastaaPoista
 2. Laita tuo Mozart kunnolla esille, on valtavan hieno! Ota ainakin tuo lautanen pois sen edestä. Pojastasi tulee vielä taitelija, sano minun sanoneen.

  VastaaPoista
 3. Mia, matot ovat juurikin sitä metritavaraa :). Ihan huippulöytö, edullinen pläjäys. Jaa että kuvatilaa on kuin onkin rajallinen määrä... hm. Kökköä. En ollut tosiaan tullut ajatelleeksi koko asiaa ennen kuin Johanna kysyi.

  Anonyymi, Mozart on kyllä aikomuksissa ripustaa seinälle, kunhan varmistun sen oikeasta paikasta. Mä täällä kuljen taulun kanssa harva se päivä ympäriinsä ja mallailen, missä se pääsisi parhaiten oikeuksiinsa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos sisustuskuvista, olen seurannut niitä innolla. Tänään kirjoitin oman ekan blogitekstin, mietin yön yli vielä julkaisua. Näköjään noin pari vuotta menee kun blogi tili alkaa täyttyä eli huoletta voi kirjoitella ja laittaa kuvia alkuun, miettii sitten sitä täyttymistä myöhemmin.

  VastaaPoista
 5. Ei kannata, Johanna, liikaa miettiä sitä julkaisua. Anna mennä vaan :).

  VastaaPoista
 6. Sisustuskuvista vielä, että jäin kyllä laipaamaan sauna-suihku-osastoa. Kiva oli kun olit laittanut vessaankin katseltavaa, yleensä ne ovat niin eleettömiä paikkoja. Ja kaikkein eniten mieleen jäi eteisen verho, joka peittää takkinaulakon, se on kaunis ja käytännöllinen. Paitsi itselläni se jäisi aina vetämättä kiinni.

  VastaaPoista
 7. Johanna, JOS joskus saan aikaiseksi tuunata kylppäriä edes hiukan, niin varmasti laitan siitäkin kuvia. Nykyasussaan se on aivan käsittämättömän ankea 80-luvun ruskeine kaakeleineen ym.

  Mutta saunasta tuli mieleen, että pitääpä tehdä postaus tuosta meitin (taloyhtiön) pihasaunasta. Puusaunan löylyt lauantaisin ovat niin parhaita <3.

  VastaaPoista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!