maanantai 8. lokakuuta 2012

Saako rumalle nauraa?

Joku tuntematon taho oli keksinyt hyvän pilan. Oli mennyt ja tehnyt Hel Looks -katumuotisivustoa satiirisesti jäljittelevän Per Looks -kuvagallerian Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaista. Jokainen ymmärtää varmasti linkkiä klikkaamattakin, etteivät kuvat varsinaisesti imartele kohdettaan.

Niin. Itsekin pidän perussuomalaista politiikkaa vähintäänkin kyseenalaisena. Sekään ei nosta puolueen profiilia, että mukana toiminnassa on sellaisiakin henkilöitä, joiden kapasiteetti ei ilmiselvästikään riitä ymmärtämään asioiden suhteita ja laajempia kokonaisuuksia, vaikka nämä ominaisuudet ovat poliitikolle käsittääkseni välttämättömiä. 

Per Looks -sivusto menee mielestäni ivailussaan liian pitkälle. On yksiselitteisesti noloa nauraa toisten ihmisten ulkonäölle. Sivusto kaiketi yrittää sanoa, että julkaistut kuvat kertovat kohteensa moukkamaisuudesta enemmän kuin tuhat sanaa, niin kyllä mielestäni moisen kuvagallerian koostaminen ja sen levittäminen nolaamismielessä julkisesti kertoo enemmänkin tekijöistään. On yhdenaista sivistymättömyyttä ylentää itseään ja alentamalla muita - etenkään ulkonäön perusteella.

Olisi hyvä, jos politiikassa voitaisiin pitäytyä asiakysymyksissä. Olen kritisoinut juurikin perussuomalaisia siitä, että puolueessa on tapana väistellä vastuuta, huudella puskista ja kritisoida muita mutta olla esittämättä tolkullisia vaihtoehtoisia ratkaisumalleja. Mutta tällä kertaa sympatiat ovat kyllä näiden ehdokkaiden puolella. Joku - mielestään varmasti erittäinkin tiedostava ja valistunut taho - on mennyt siitä, mistä aita on matalin. Ei, vaan siitä, missä aitaa ei ole ollenkaan. Per Looks -kuvagalleria jos mikä on raukkamainen teko. Ihan turhaa tulla selittämään, että kuvat on julkaistu netissä, oma moka jos on ruma ja niin edelleen.

1 kommentti:

  1. Jos naamagallerian mukaan äänestäisin, persut vois saada ääneni. Mulle ns. "siisti", laitettu olemus herättää epäilyksen, mitä muuta on laitettu. Onko sisältökin ostettu? ...kaupan? Ainakaan tarve muodinmukaiseen näyttäytymiseen ei kieli valmiudesta muodinmukaisten mielipiteiden kyseenalaistamiseen.

    Tosin norminmukaisuus on monelle ihan hyvä tapa voida hyvin. Sosiaaliselle persoonalle on terveellistä taputtaa muiden mukana kuninkaan uusille vaatteille ja naureskella lapsille ja sen kaltaisille hullunkurisista tokaisuista, jotka kielivät tietämättömyydestä todellisuuden monisyisyydestä...

    VastaaPoista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!