torstai 11. lokakuuta 2012

Tyttöjen päivänä

Tänään vietetään Kansainvälistä tyttöjen päivää. Liian monella maailman tytöllä ei edelleenkään ole ihmisarvoa, ei mahdollisuutta koulutukseen ja omien unelmien toteuttaymiseen. Tyttö nähdään perheelleen taakkana, poika lahjana. Tyttöjä tapetaan, kidutetaan ja nöyryytetään. Meillä Pohjolassa asiat ovat paremmin, mutta täälläkin tyttöjä kasvatetaan edelleen liian stereotyyppiseen muottiin. Pitää olla kiltti ja kaunis. Hiljainen ja nöyrä. Esine.

Tyttöjä ja naisia pitäisi kannustaa olemaan epäkorrekteja, itsepäisiä, tiedostavia, rohkeita, tuhmia, riettaita, reippaita, rumia, roiseja, itsenäisiä, epämiellyttäviä, vittumaisia, ehdottomia, aloitteellisia, hauskoja, hankalia, hurmaavia, aistikkaita, ärsyttäviä, itsetietoisia, tarkkoja, tulisia, älykkäitä, älyllisiä, älyttömiä, toimeliaita, eläväisiä, inhottavia, julmia, kieroja, kiihkeitä, lapsellisia, röyhkeitä, epäsovinnaisia, suorapuheisia, uskaliaita, vaativia, vapaita.

Kiltit tytöt eivät tee historiaa. Niin se vain menee.

1 kommentti:

  1. Asiaa!
    Ja sitten asian vierestä, Campasimpukassa on sinulle pieni haaste, olisi kiva tietää, mitä juttuja sinä olet "aina aikonut" kokeilla, muttet vielä ole ehtinyt. Vaikka haaste tulee ruokablogista päin, ei listan tarvitse tietenkään koskea vain tai ollenkaan ruokaa! Mukavaa viikonloppua sinne:)

    VastaaPoista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!