maanantai 1. lokakuuta 2012

Sensuuri

Ristiriitaista. On mukavaa, jos blogiani luetaan ja tekstejä kommentoidaan. Itse asiassa toivoisin kommentointia lisääkin. Mutta se ei ole mukavaa, että ilkeillään, tartutaan jokaiseen sanavalintaan ja suoraan tai epäsuorasti haukutaan minua jatkuvasti. 

Jollakin tai joillakin on ilmeisen kurja elämä, eikä mitään muuta tekemistä kuin keksiä negatiivista kommentoitavaa minusta tai blogistani. Joihinkin postauksiin haukkumiskommentteja tulee jopa kymmeniä. Surullista.

Joudun siis harrastamaan sensuuria kommenttien julkaisun suhteen. En yksinkertaisesti halua ottaa vastaan loukkauksia. Jos jonkun mielestä mielipiteeni ovat vääriä enkä ainakaan osaa ilmaista asiaani niin kuin pitäisi, tervemenoa muille foorumeille. Ehkä en sitten kestä kritiikkiä. Minusta tämä nyt vain on sellainen kanava, jossa ei tarvitse sietää mitä tahansa.

Miten sen selittäisin? Että asioista saa olla eri mieltä, mutta henkilökohtaisuuksiin menevän ilkeilyn voisi jättää väliin. Käsitykseni itsestäni ja kirjoitustaidoistani ovat tietääkseni realistiset. Tekstini eivät sisällä neronleimauksia, mutta ehkä joskus jonkun aatoksen. Sellaisen, joka on itselleni tärkeä. Olen iloinen, jos joku muukin saa tästä raapustelusta jotakin.

Olen perin juurin väsynyt siihen, että sensuuria tarvitaan. Vetoan teihin kävijöihin, että kommentoisitte hyvässä hengessä. Mielelläni otan kehitysehdotuksia ja rakentavaa kritiikkiä vastaan, mutta yhdenkään päivihelenan sylkykyppina en jaksaisi olla jatkuvasti.


Kiitos, että luit tämän tunteenpurkauksen. Ja anteeksi ruikutus. Pahoitin vain taas mieleni tulleista kommenteista, joita en taaskaan julkaissut.

 

12 kommenttia:

 1. Joillakin ei vain ole yksinkertaisesti muuta tekemistä tylsässä elämässään kun ilkeillä muille, joten noudata vanhaa neuvoa; toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos :)Tekstisi ovat oikein mainioita, on vain parempi jos kirjoittaa omasta näkökulmastaan ja omia mielipiteitään!

  VastaaPoista
 2. Löysin blogiisi erään tällaisen vauva.fi/aihe vapaa-haukkumaketjun kautta. Pakko oli tulla vilkaisemaan niitten räkätysten jälkeen. Menikin sitten tovi lukiessani viimeisimmät postauksesi. Kiitos sille riemuidiootille, joka ivailujensa lisäksi oli laittanut linkin blogiisi, sait yhden lukijan lisää. Harvoin saa lukea näin hyvin kirjoitettuja ajankohtaisia asioita ja kuitenkin oma persoonallisuutesi kuultaa kivasti läpi. Tunsin heti hengenheimolaisuutta kanssasi. Keep on rockin' & blogging!
  Ai niin, kotisi näyttää mukavalle ja kodikkaalle, sellaiselle, jossa niin aikuiset kuin lapsetkin viihtyvät ja saavat elää. Kaikkea hyvää Sinulle!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi 1: oikeassa olet. Pitäisi vaan antaa mennä... mutta aina siihen ei vaan pysty :(. Kiitos kauniista sanoistasi :)!

  Anonyymi 2: Kiitos <3

  VastaaPoista
 4. Onpas inhottavaa toimintaa. Toivottavasti et anna sen liikaa masentaa.

  Minä tulin sen sijaan iloisin uutisin: olet voittanut Arjen takaan 1-vuotisjuhla-arvonnassa! Onnea! Käy pokkaamassa palkinto blogini puolella!

  VastaaPoista
 5. Ensinnäkään en pysty ymmärtämään mistä nämä haukkujat edes provosoituvat, koska kirjoituksesi ovat juurikin avarakatseisia ja monia näkökulmia huomioivia. Itse nautin tekstiesi lukemisesta joka kerran ja enkä voi välttyä pään nyökyttämiseltä:just noin mäkin ajattelen :) Mitä tulee kirjoitustaitosi kritisointiin, se on kateellisten panettelua. Tunnistan kyllä hyvän ja taitavan kirjoittajan, sellaine olet epäilyksettä. Jätä omaan arvoonsa haukkujat, joille oman elämän hankkiminen taitaa olla vain ylivoimaista. Sinun elämää sen sijaan on mielenkiintoista seurata taitavan tekstisi kautta. Pää psytyyn :)

  VastaaPoista
 6. En ole koskaan ymmärtänyt miksi lukea tai seurata blogia josta hermostuu.
  Sen verran mitä olen nähnyt niin tuntuu jollakin olevan jotain henkilökohtaista sinua kohtaan. Sen asian tosin voisi hoitaa kasvotusten. Tai kannattaisi hakeutua hoitoon jos alkaa stalkkailemaan toisen puuhia...

  Tuo kuva on magee.

  VastaaPoista
 7. Hande ja Nelli L, kiitos kauniista sanoistanne <3.

  VastaaPoista
 8. Keljua, että ikäviä kommentteja tulee. Minulle ei ole juurikaan tullut, ruokablogeissa ei vissiin niinkään ole tällaista ilmiötä. Pari näpäyttävää kommenttia on tullut yli vuoden aikana ja niissäkin oli ihan aiheesta, tapa ilmaista oli vaan sellainen, että alahuuli alkoi väpättää. Minä ainakin otan itseeni liiankin helposti, menee hetki, että se asia sieltä pomppaa esille, jos sanotaan ilkeästi.

  Tykkään lukea blogiasi ja vaikkei enää toisaalla ollakaan oltu juttusilla (olen viimein päässyt irti:) on aina kiva palata kurkkaamaan tänne, mitä sinulle kuuluu!

  VastaaPoista
 9. Kiitos, Campasimpukka :). Terveisin toinen vieroittautunut ;).

  VastaaPoista
 10. Hanna, tsemppiä! Toisilla on voimakkaampi tuhoamisvietti? Kateus kaunistaa harvoin. Jatka vain kirjoitteluasi rauhassa ja pistä tylysti sivuun kaikki ala-arvoinen. terv. Marika (meitä yhdistää ilo Elonkerjuusta:)

  VastaaPoista
 11. älä välitä. tykkään blogistasi, olet tervejärkinen nainen ja on ilo lukea juttujasi. moni blogin lukeminen on jäänyt 'arvontojen' ts. sponsoreiden mainostuksen vuoksi.

  häntä pystyyn ja näppis sauhuaan <3

  ihanaa syksyä sinulle ja perheellesi!

  terv.ex plussalainen ;)

  VastaaPoista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!