maanantai 8. lokakuuta 2012

Oikea karva

Mielenkiinnolla olen seurannut Kokoomuksen tekemää ehdotusta siitä, että sairausloman ensimmäinen päivä olisi palkaton, seuraavat kaksi viikkoa maksettaisiin 80-prosenttista palkkaa ja - no, niin pitkälle sekoomuksessa ei kai olla ajateltukaan. Työttömyysturvan leikkauksia Kokoomuksessa sen sijaan on ajateltu. Sitäkin.

Näin sitä kiitetään työväkeä, jonka asialla Kokoomus omien sanojensa mukaan on. Pah! Porvarillisempaa keskustelunavausta saa hakea ja pitkään. Yrittävä yläluokka ei piilottele epäluottamustaan rahvaaseen. Minun rahoillani et krapulapäiviäsi vietä!

Tietenkään en ole sitä mieltä, että palkalliset krapula- ja muut rokulipäivät olisivat suotavia tai missään mielessä hyväksyttyjä. Työikäinen ja -kykyinen henkilö, jolla työtä on, sitä tehköön ilman vilunkipeliä. Vaan entä, kun ihminen jää työmatkallaan suojatiellä auton alle ja joutuu pitkälle sairauslomalle? Siitäkin Kokoomus olisi rankaisemassa. Että sellainen työväenpuolue juu.

Keskustelu sairauslomien karensseista samoin kuin työttömyysturvasta taatusti jatkuu. Itse aloitteitaa merkittävämpää tässä vaiheessa on se, että Kokoomus on jälleen kerran paljastanut oikean karvansa. Kataisen johdolla ja Tujusen metodeilla puolue on viime vuosina onnistunut inhimillistämään imagoaan, mutta puheiden ei pidä anta hämätä, kun teot puhuvat aivan toista. Niissä ei ole inhimillisyyden häivääkään.

Ehkä kiltin tytön syndroomani on sumentanut ajatteluani ja ymmärrystäni, mutta käsitykseni mukaan työnantajan huijaaminen perusteettomilla sairauslomilla ei ole kovinkaan laajamittainen ongelma. Jos ja kun joku jossakin kuitenkin huijaa ja se huomataan, työnantajan on yhdessä työterveyshuollon kanssa syytä puuttua pinnaamisen syihin. Jotakin hoitoa vaativaa taustalla täytyy tuollaisissa tapauksissa olla. 

Kiinnostava detalji tähänastisessa karenssikeskustelussa muuten on ollut se, että tutkimuksen mukaan perusteettomalla sairauslomalla olevissa on selvästi eniten Perussuomalaisten kannattajia. Että sellainen junttipuolue juu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!