keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Luettava

Tänä syksynä on ilmestynyt monta kovaa kotimaista kirjaa. Miten olenkin onnistunut olemaan lukematta mitään uutta? Vanhoja teoksia on kyllä tullut kahlattua, aina Kalevalasta alkaen. Pikimmiten olisi luettava ainakin seuraavat opukset:


1. Sofi Oksasen uutuus Kun kyyhkyset katosivat

Puhdistus räjäytti pankin, mutta olen aina pitänyt Oksasen tyylistä muutenkin. Ja kun puhun tyylistä, en tarkoita pukeutumis- tai hiustyyliä vaan taidetta - ja tapaa osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun. Tämä maa ja tämä maailma tarvitsee pelottomia naisia, sellaisia kuin Sofi.
 2. Heidi Köngäs: Dora, Dora

Natsisotilaan tarina ei minua varmastikaan kiinnostaisi, ellei kirjoittaja olisi Suomen kauneimman lauseen omaava Heidi Köngäs. Aiemmissa teoksissa olen lumoutunut kielestä ja tarinoiden draamallisuudesta.


 3. Riikka Ala-Harjan "kohuteos" Maihinnousu kiinnostaa, mutta ei erityisesti siksi, että tiedän tarinan yhden juonteen perustuvan osittain kirjailijan siskon perheen elämään. Minua kiinnostaa Ala-Harjan tapa kuvata murrosta, kipua, selviämistä.


 
 4. Riikka Pulkkisen uutuus Vieras kuulostaa takuuvarmalta Pulkkiselta. Se on hyvä juttu se!5. Pirjo Hassinen: Popula
Teos kiinnostaa erityisesti siksi, että tapasin kirjailijan Jytkyn jälkeen. Kuulin, että tekeillä on kirja, jonka "tämä aika pakottaa kirjoittamaan". Koska jaan Hassisen huolen poliittisen ja yhteiskunnallisen ilmapiirin muutoksesta, haluan ehdottomasti tutustua romaaniin, joka on kirjoitettu ilmeisellä vimmalla.6. Sirpa Kähkösen Kuopio-sarja koskettaa. Uusin teos, Hietakehto, on itsenäinen jatko-osa Tuomien perheen tarinaan. Suomalaisia rampauttaneita sotavuosia on liian vähän kuvattu kotirintaman näkökulmasta. Sodan kauheudet eivät todellakaan koskettaneet vain rintamalla olleita, vaan koko kansakuntaa. Kuopio-sarja on kunnianosoitus vammoille, kaipaukselle, pelolle, rakkaudelle, sinnikkyydelle. Suomelle ja sen kansalle.


P.S. Pahoittelut vinksin vonksin olevasta asettelusta. Tekniikka ja minä emme oikein ymmärtäneet toisiamme tänään.

P.P.S. Jos on heittää hyviä lukuvinkkejä, otan mielelläni niitä vastaan.

1 kommentti:

  1. Sofi on ihana <3
    Mä olen niin univelkainen että keskittyminen Kotivinkkiä kummoisempaan lukemiseen ei toistaiseksi onnistu mutta josko taas joskus...

    Blogissani on sinulle tunnustus, käy nappaamassa mukaan! =)

    VastaaPoista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!