perjantai 15. maaliskuuta 2013

Alaston totuus: tavallinen perjantai

First class ticket -blogin Emmiveera inspiroi minua kuvaamaan kotiani aivan tavallisena perjantaipäivänä sellaisena kuin se sattuu olemaan. Ei stailausta, ei siivousta, ei kuvien rajaamista. 

Tervetuloa meille aivan tavallisena perjantaiaamupäivänä!

 

 Siirsin työpisteen sohvalle. Lukeminen sujuu parhaiten mukavassa löhöasennossa!

  
Pojan huone on pieni ja liian täynnä tavaraa. Sille tarttis tehrä jottain:
Meillä tykätään kohtalaisesta järjestyksestä. Siivous ei saa estää elämistä, mutta on kiva, kun tavarat ovat omilla paikoillaan ja löytyvät helposti- Olen luonteeltani sellainen, että kaipaan avaruutta ympärilleni voidakseni keskittyä. Luovaa kaaosta en ole koskaan ymmärtänyt - minun luovuuteni tarvitsee tilaa. Esimerkiksi tuo linkin takaa löytyvä Emmiveeran koti saa minut ahdistumaan välittömästi. En jaksaisi sellaista elämää, jossa päästäkseen tekemään mitä tahansa täytyy ensin raivata tavaroita pois tieltä. Likaiset astiat on kätevää panna heti käytön jälkeen astianpesukoneeseen odottamaan pesua - se todellakin tapahtuu samalla vaivalla kuin niiden vieminen tiskipöydälle. Sama koskee pyykkejä.

Olen joskus miettinyt, kulkeeko poikani aikuisena terapiassa tilittämässä kurjaa äitiään, joka pienestä pitäen patisti siivoamaan lelut päivän tai leikkien päätteeksi. Vai kiittääkö siitä, että oppi huolehtimaan omista asioistaan?

16 kommenttia:

 1. Voi, sulla on ihana koti! Lämmin ja kotoisa tunnelma välitty kylla sekunnissa! Tuli iha keväinen olo <3 Kiitos tästä !

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoisia kuvia. Keittiön musta pöytä ja penkit räsymattojen kera ovat hauskasti vähän eri paria muun keittiön kanssa, mikä miellyttää silmää(ainakin näiden kuvien perusteella).

  Kuitenkin varmaan eniten kiinnittää huomiota, että Otsolla näyttää olevan ainakin _kuusi_ Ihaata, ja Puhejakin kaksi. :)

  Huomaa kyllä että arvostat siisteyttä, teillä kun näyttää satunnaisena hetkenä olevan siistempää kuin joissain paikoissa pienen siivouksen jälkeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, yhteensä noita Puheja ja Ihaita on melkein kolmisenkymmentä. Ei ehkä ihme, ettei poitsu meinaa mahtua sekaan... ;).

   Poista
 3. Ihana järjestys! :) Minäkin olen enemmän siivon kodin ystäviä mutta onnistun kehittämään säännöllisesti huikeita paperipinoja keittiöön ja makkariin. On niin paljon papereita, joita ei voi tuhota... Täysiä kodinkansioitakin on tsiljoona.

  Ehkä minä voisin nyt hetimiten repäistä ja nostaa paperipinot esim. kaappiin näkymättömiin. Eihän niiden ole pakko näkysällä sentään olla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkisitpä meidän kaapit ;). Mulla on myös käsittämätön tarve jemmata jos jonkinnäköistä lehtileikettä ja muuta paperisaastetta - ja taiteilija, 7 v., tuottaa myös "kivasti" kaikkea paperisilppua sun muuta.

   Poista
 4. Hah, meikäläinen on suunnitellut, että mun vanha pirttikalusto maalataan mustaksi ja lykätään parvekkeelle.

  VastaaPoista
 5. Lastenhuone näyttää kyllä kuonnottomalta kun kaikki on niin järjestyksessä:( Eikä lapsi varmaan uskalla täysillä leikkiäkään kun äiti vahtaa jokaista tavaraa, surullista. Anna lapsen olla lapsi äläkä nipota siisteydestä niin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii :D. Ihana provo <3.

   Näkisitpä huoneen silloin, kun leikit ovat kesken/lapsi kotona touhuilemassa (oli eskarissa, kun kuvan otin). En näe yhtään syytä, miksi leluja ei kerättäisi illalla / leikkien jälkeen paikoilleen. Ei noin pienessä huoneessa mahtuisi edes kääntymään, jos tavarat jätettäisiin levälleen.

   Poista
  2. Hä? Kyllä kai mun tuttavapiirissä lastenhuoneissa leluja raivataan joka ilta. Ihanaa se on kun saa aamulla lapsi aloittaa leikit suht siistissä huoneessa :)

   Maarit

   Poista
  3. Sulla on kaunis koti! :) Kyllä minäkin eskari-ikäsen pojan patistan siivoamaan illalla huoneen. Ja ei se mun mielestä estä olemasta sitä lapsi. Päivällä huoneessa vallitsee kaaos, illalla sitten siivotaan- joskus yhdessä joskus poika siivoaa yksin niitä. Mun mielestä on hyvä että lapselle opetetaan siisteyttä.

   Poista
 6. Kaunis koti. Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 7. Anteeksi nyt vain, mutta on pakko sanoa.. Kehtaat ottaa tän haasteen, sitten kehtaat huomauttaa sen henkilön kodista, keneltä haasteen otit. Eikö tässä ollutkin juuri tarkoitus, että sellainen koti, kuin se sillä hetkellä on?!??!?!?!?!? Sitä paitsi tuo pirttipöytä ja räsymatot on kamalat.

  VastaaPoista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!