keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Keittiöremontti alle viidelläkympillä

En ole tunnetusti luovin mahdollinen ihminen. Vaan joskus sitä kai välähtää minullakin, tulee jopa toteuttamiskelpoisia ajatuksia mieleen. Näin kävi tänään. Ei, vaan maanantaina. Tai oikeastaan jo kesällä, mutta silloin sairastettiin jalkaa niin, ettei muuhun liiennyt aikaa eikä energiaa.

Mutta siis. Muutimme uuteen kotiimme keväällä. Moni asia jäi "sitten kun" -tasolle. Aluksi oli tärkeää vain saada uusi koti asumiskelpoiseksi. Olen koko ajan pitänyt valtavasti keittiömme mallista, mutta kokovalkoinen kokonaisuus on tuntunut jotenkin epämääräisen hailakalta. Se kaipasi muutosta. Asumme vuokralla, joten kovin suureen remonttiin ei ole mahdollisuuksia - eikä kyllä resurssejakaan juuri nyt. Piti siis saada aikaan näkyvää nopeasti, edullisesti ja kätevästi.

Ratkaisu. Kontaktimuovi. Tarkemmin musta DC-Fix -muovi. Ja mitä sitä turhia mittailemaan, muovin taustapaperissa oleva mittaruudukko sai toimia osviittana. Ajattelin, että jos alan millintarkasti mittailemaan, tulen hulluksi ennen kuin projekti on edes puolivälissä. Vapaalla kädellä leikatut palaset muodostavat eläväpintaisen ruudukon. Muutenkin tuntuu, että tämän talon boheemiin luonteeseen sopii paremmin tietty suurpiirteisyys kuin liiallinen täsmällisyys.

Tästä siis lähdettiin, tai melkein tästä, ensin tein kokeilun hellan taustaan:


Ja tällainen siitä tuli:Vaikka uskoin asiaani koko ajan, mielestäni lopputulos on vieläkin tyylikkäämpi kuin osasin odottaa. Ja mikä ihmeellisintä: minä tein sen ihan itse! Yleensä nimittäin kaikki hyvät ideat - ja osa niistä huonommistakin - tyssää siihen, etten osaa toteuttaa. Ja on tylsää olla aina pyytämässä kaverilta apua. 

Että tällaista tänä iltana. Kontaktimuovia on muuten vielä jäljellä, ota yhteyttä jos tarvitset keittiöremonttia ;).

6 kommenttia:

 1. Näyttää tosi hienolta noin kokonaan mustana tuo välitila!

  VastaaPoista
 2. Sointuu hyvin mustiin päydänkansiin ja uunin luukkuun. Näyttää paremmalta, kun kaappien ja pöydän kannen välinen tila on kokonaan "laatoitettu".

  VastaaPoista
 3. Aivan erinäköinen keittiö, saat olla ylpeä remontistasi :)Paras tunne kun itse tekee jotain ja onnistuu, sitä ei voita mikään!

  VastaaPoista
 4. Hei, ja kiitos teille :).

  Harvoin olen ollut mistään "keksinnöstäni" näin ylpeä. Varsinkin tosiaan, kun toteutuskin onnistui :).

  VastaaPoista
 5. Mistä olet ostanut tätä mustaa kontaktia? :) nimim. määki tahron :D

  VastaaPoista
 6. Itse ostin sitä Sinooperista, mutta käsittääkseni dc-fix -muovia myy ainakin Etola ja vastaavat kaupat myös.

  VastaaPoista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!