tiistai 17. heinäkuuta 2012

Peruspukeutumista

Naistenlehdissä kehotetaan keräämään toimiva peruspuvusto, jonka viittä osaa eri tavoilla yhdistelemällä pärjää niin maalla, merellä kuin ilmassa, raksalla, töissä ja Linnan juhlissa. Puvusto sisältää klassista tummansinistä ja beigeä, ehkä valkoista ja mustaa. On housua, hametta, t-paitaa, paitapuseroa, jakkua ja neuletta. Suositellut asusteetkin ovat hillittyjä: pashmina-huiveja, yksinkertaisia mutta näyttäviä koruja ja simppelejä peruskenkiä.

Oma niin sanottu pukeutumistyylini on kaukana klassisesta tyylikkyydestä. Silti valitsen usein vaateostoksilla perusvaatteita: simppelejä tunikoita, pillifarkkuja, leggingsejä, toppeja, mekkoja. Usein vaatteeni ovat väriltään mustia, tosin nykyisin mustia vaatteita tarttuu kaupasta mukaani entistä harvemmin. Ajattelen asian jotenkin niin, että kun vaatebudjetti on pieni, yritän satsata naistenlehtien neuvojen mukaan yhdisteltävyyteen. Väriskaala on niukka: mustaa, punaista, turkoosia, petroolinsinistä - nykyisin myös keltaista ja joskus ruskeaakin. Yleensä yläosa on väljä ja alaosa niukkalinjainen. Joskus tosin toisinkin päin.

Peruspukeutuminen on toki käytännöllistä, taloudellista ja ekologistakin, kun hutiostoksia tulee tehtyä ani harvoin ja asusteilla voi muuttaa vaatteiden ilmettä. Mutta silti. Joskus tekisi mieli repäistä. Ostaa jotakin ihan hullua. Tänään oli lähellä, etten repäissyt ja ostanut neonpinkkiä tunikaliiviä - tai mikä ikinä näkemäni hökötys sitten viralliselta nimeltään olikaan. Sellaiseen pukeutuminen jos mikä olisi ollut hullua. Älytöntä. Toinen vaihtoehto oli seeprakuvioinen trikoopaita, jossa oli pussihihat.


Jos olisin tyyliniekka suuren maailman tyyliin, olisin tietenkin ostanut molemmat. Ja kätevästi yhdistänyt ne johonkin tavallistakin tavallisempaan asuun - ja ollut tyylikäs. Mutta koska en ole tyyliniekka millään mittarilla, jätin molemmat älyttömyydet rekkiin ja ostin niiden vieressä nököttäneen harmaan neuleen. Se maksoikin vähemmän.


Myöskään jäätelökioskilta en valitse pekoni-salmiakki-ananasjäätelöä vaan vaniljapehmiksen.


Tylsää?


P.S. Aivan kuin olisin kirjoittanut tämän saman tekstin ennenkin. Hmm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!