keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Nainen moittii Timoa

Tämän päivän Iltalehdessä Timo Soini suuressa viisaudessaan moitti naisia siitä, kuinka heillä on tapana heittäytyä parisuhteesta toiseen pinnallisin perustein. Naiset kuulemma vaihtavat heti tilaisuuden tullen parempaan jamppaan.

Niin. Täytyy sanoa, että jos olisin parisuhteessa Timo Soinin kaltaisen miehen kanssa, vaihtaisin minäkin parempaan heti, kun silmä välttää. En jäisi odottamaan sitä parempaa. Soini korostaa olevansa tasa-arvon kannattaja. Silti hän ei hyväksy sitä, että naiset ovat itsenäisiä olentoja. Hän ei ole sovinisti eikä naisten sortaja, vaikka taannoinen aborttikannanotto muuta kertookin. Naisella ei ole oikeutta määrätä (edes) omasta ruumiistaan, sillä Soinin (katolisen uskonnon) mukaan ehkäisy on kiellettyä, katumuspillerit ja abortti samoin. Kaikissa tilanteissa. Elämä on pyhä, sanoo Timo Soini, paitsi naisen elämä.

Timo Soini syyttää naisia nuorten miesten syrjäytymisestä. Ensin äiti passaa peräkammarinpojan pilalle, naisopettajat opettavat vääriä asioita väärillä tavoilla ja sitten vielä tyttöystävä - tarinan todellinen konna - jättää tuon kouluttamattoman, alkoholisoituvan luuserin, koska ei halua uhrata toisen surkeudelle omaa elämäänsä. Naisten vikahan se on, jos miehelle käy tässä pyörityksessä huonosti- Hänellä itselläänhän ei luonnollisesti ole omaan elämäänsä mitään sananvaltaa.

Ei tarvitse kaukaa hakea syytä sille, miksi moderni nainen ärsyttää presidenttiehdokas Soinia niin kovasti. Kolmekymppinen, (korkea)koulutettu, poliittisesti viher-vasemmalle kallellaan oleva nainen on se, joka Soinia tai hänen puoluettaan todennäköisimmin ei äänestä. Soinin niin sanotussa politiikassa ei ole mitään sellaista, minkä läpi älykäs, tasa-arvoinen ja itsenäinen nainen ei näkisi. Saattaa olla, että aiemmin kuvattu luuserimies menee Soinin lankaan ja kuvittelee hänen olevan suurikin talousguru, kun on ihan englantilaisessa talouslehtien Seiskassa julkaissut (mielipide)kirjoituksen. Koulutettuun naiseen tämä retoriikka ei pure. Modernit naiset ovat Soinin kannalta siinäkin mielessä kiusallinen ihmisryhmä, että he eivät suostu niin sanotusti vaikenemaan seurakunnassa, pitämään mielipidettään omana tietonaan, niin kuin Soinin mielestä varmasti pitäisi, vaan he puhkovat Persu-kuplan toisensa jälkeen. Poks!

Aiemmin pidin Soinia hauskana supliikkimiehenä, vaikken hänen poliittisia "ajatuksiaan" ole koskaan jakanutkaan. Kuluneen vuoden aikana olen seurannut erityisesti vaalitenteissä hänen esiintymistään kovin pettyneenä. Nokkelan sanankäytön tilalle on tullut kitisevä neiti, jolla ei ole muuta sanottavaa kuin valittaa epäoikeudenmukaisesti jaetusta puheajasta. Hamekangasta tällaiselle! Kehottaisin Soinia ottamaan oppia esimerkiksi Sari Essayahista: kun puheenvuoro tulee, se käytetään hyödyksi. Presidenttitenteissä Essayahin puheenvuorot ovat olleet täynnä asiaa ja rakenteeltaan selkeitä, mielipiteet argumentoituja ja esiintyminen napakkaa mutta maltillista. Tämä siitä huolimatta, että komppaan Essayahin arvomaailmaa aivan yhtä vähän kuin Timo Soinin vastaavaa - jos sitä nyt ylipäänsä on, ideologiaa.


Timo Soinin johtama populistioikeistolainen politiikkahan perustuu kaiken vastustamiseen. Aiemmin, marginaalipuolueena, perussuomalaisten oli hyvä huudella puskista epämääräisiä heittoja sinne sun tänne. Nyt, kun vallankahvasta on todella saatu kiinni, pitäisi kantaa vastuuta. Vaan ei. Pupu meni pöksyyn hallitusneuvotteluissa, vaaliohjelma paljastui vitsikirjaksi ja merkittävimmät perussuomalaisten poliittiset avaukset ovat koskeneet homojen ja neekereiden lähettämistä Ahvenanmaalle omaan yhdyskuntaansa ja hiljaisen hetken pitämistä rakkaalle johtajalle, Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-Ilille. Että näin sitä rakennetaan, parempaa Suomea. 


Kaikesta huolimatta oikein hyvää joulunaikaa muillekin kuin suomalaisille heteroseksuaaleille valkoihoisille konservatiiveille! Myös Timo Soinille.4 kommenttia:

 1. Muistaakseni Soinin oma vaimo on kylläkin korkeammin koulutettu..lääkäri? Enpä lähde enemmän kommentoimaan olenko samaa mieltä Soinin kanssa vai en, mutta kyllä varmaan on merkitystä poikalasten (ja tyttöjenkin) kasvamiselle siinä, jos äidillä poikaystävät vaihtuvat tiuhaan.

  VastaaPoista
 2. Soinillakin on kaikesta huolimatta oikeus mielipiteisiinsä ja edustamaansa politiikkaan. Äänestäjiä hänen puolueellaan taisi viime vaaleissa olla enemmän kuin viherpiiperöillä ja kommareilla yhteensä. Mihin se viherpiiperö-vasurin suvaitsevaisuus ja tasa-arvovaade nyt jäi? Vai sovelletaanko sitä vain silloin kun on omista eduista kysymys?

  VastaaPoista
 3. Olen kirjoittanutkin tästä, että yhteiskunnassamme on ilmiöitä, joiden myötä olen huomannut suvaitsevaisuuteni rajojen tulevan vastaan.

  http://sivusilmailya.blogspot.com/2011/11/suvaitsevaisuus-koetuksella.html

  VastaaPoista
 4. Melkoisen karikatyyrin maalaat.

  VastaaPoista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!