tiistai 23. heinäkuuta 2013

Poika on syntynyt

Iso-Britanniaan syntyi eilen uusi prinssi, kun Williamin ja Catherinen esikoinen syntyi. Britannia sekosi tulevasta kuninkaasta jo ennen kuin Hänen Kuninkaallisesta Nenänpäästään näkyi vilahdustakaan. Myös Suomessa suurta tapahtumaa seurattiin ahkerasti. Jopa niin, että eilen illalla oli vaikeaa päästä iltapäivälehtien nettisivuille kurkkimaan, joko synnytys olisi onnellisesti ohi.

Vaikka kaikkia eivät kuninkaalliset vauvat kiinnosta pätkän vertaa eikä tietysi tarvitsekaan kiinnostaa, silti huomionarvoista oli se kyynisyys, jolla jotkut suomalaiset ottivat vastaan uutisen kuninkaallisen vauvan syntymästä. Sekä YLEn että MTV3:n Facebook-sivuilla oli huomattavan paljon kommentteja, joiden mukaan "EVVK"; kommenteissa ihmeteltiin sitäkin, miksi juuri tämä syntymä on uutisoinnin arvoinen. Asia ei kuulemma kuulu suomalaismedialle ja vie tilaa tärkeämmiltä uutisilta. 

Naurettavaa "mediakriittisyyttä", etten sanoisi. 

Vastasyntynyt perhe tarvitsee rauhaa tutustua toisiinsa ja kasvaa uusiin rooleihinsa. Esikoisen syntymä ei ole aivan yksinkertainen juttu kenellekään, eikä maailmanlaajuinen mediahuomio taatusti tee siitä yhtään helpompaa. Silti uuden ihmisen syntymä on onnellinen asia, josta sietääkin uutisoida. Ikäviä asioita uutistuutti suoltaa ilmoille aivan riittämiin. 

Sitä paitsi: vauvauutisointi ei tietääkseni ole muusta uutisoinnista pois. Ihan varmasti bittiavaruuteen ja lehtien sivuille mahtuu myös perussuomalaisia ja kristillisdemokraattisia aivopieruja vaikka kuinka monta.

Joten huoli pois ja kolminkertainen hurraa-huuto tuoreelle prinssille!

Ai niin! William ja Kate hei, muistakaa tämä:

 

 Kuva täältä.

5 kommenttia:

 1. Soita paranoid :D!
  Mietin aamulla samaa uutista lukiessani, että voi kun hassua ja yhtä lailla voi kun hienoa, että vauvatkin saavat palstatilaa :)! Ja myös synnytykset. Nuo aliarvostetut maratonit :P.

  VastaaPoista
 2. Se miten media uutisoi tätä(kin) asiaa niin on vaan niin ärsyttävää. "katso kuvat", " tälläinen asu oli synnyttäjällä päällä", " tässä ravintolassa he söivät ennen kun synnytys alkoi" ja sitten toisaalla on kuva, missä mukana ollut lääkäri tuulettaa ja gynekologi kehuu vauvaa nätiksi. Uutinen siinä missä muutkin, mutta tartteeko samaa uutista laittaa 40 eri otsikolla sivustolle ja niin, että ne otsikot eivät edes vaihdu päivän aikana?

  uutisia on paljon aiheesta, mutta mua kiinnosti mikä sen hovin twitter-tilin nimi oli, koska sitä ei mistään löytyny. Kuitenkin opin uutta siitä, että hovi ilmoittaa vauvasta naulaamalla kiinni todistuksen pihamannuilleen ja kertomalla Twitterissä, hassua. En vieläkään ole Twitteristä tiliä löytänyt.

  Toisaalta huvittavaa on se, että Estelle ja Arhinmäki kamppailee otsikoissa kumpi vetää enemmän kortteja " Missä oli Estelle/Arhinmäki?". :P Tuleeko uudesta kuninkaalisesta kilpailija heille? Tästä olen huolissani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samasta aiheesta on aika vähän mitään uutta informaatiota saatavilla. Kaikki sivustot haluaa tietenkin oman siivunsa ja lukijoiden huomion. Silloin on revittävä juttua vaikka nyt sitten äitiysmekosta. Eikö se ole ihanaa, kun kaikki haluavat olla tapahtuman hengessä mukana? Perheen yksityisyyden varjeleminen on tunnetusti oma ongelmansa, mutta ovathan nuo sen osanneet omalta osaltaa hyvin hoitaa tähän saakka, Dianan kohtalosta oppineina.

   Poista
  2. ja toisaalta tämä royalbabyboy on aika rahakone. Tämä ilouutinen aiheutti sen, että Britit juhli 280 miljoonan euron edestä, joka onkin kivasti menossa suoraan valtiolle. Ei paha.

   Poista
 3. No, kyynisenä täällä kyllä epäilen, ettei englantilaisten aristokraattien elämään edelleenkään kuulu kovin paljon sitä vauvanhoitoa. Ehkä tapaavat pari kertaa päivässä ja pääosin hoitajat hoitaa.
  Silti ei minuakaan häiritse uutisointi kuninkaallisista eikä vauvoista ylipäätään. Kuninkaalliset voisivat pitää matalampaa profiilia, jos haluaisivat. Tietysti jonkun verran julkisuutta tulisi ihan varmasti nimenomaan näille lähimmille kruununperillisille, vaikka eivät haluaisikaan, mutta jos nyt vaikka miettii Englannista Charlesin veljeä Edwardia, niin ei hän kovasti julisuudessa ole. Eikä siitä Andrewistakaan nykyään enää pahemmin juttuja näe.
  Kova koulutushan noilla kuninkaallisten lapsilla alkaa varmaan heti pian syntymän jälkeen. Heidänhän täytyy tottua kameroihin ja kuvaaviin, ihmismassojen ym. ääniin jo hyvin pienenä. Tuskinpa Ruotsin Estellekään ihan niin rauhallisena voisi olla, jos ei olisi jo harjoiteltu sitä, että kamerat käy, ihmiset tuijottaa ja pientä meteliä näistä on koko ajan. En tiedä kovin montaa muuta lasta, joka täysin tätä "kihelmöintiä" ympärillään huomioimatta leikkisi niin rauhassa... Mutta ilman muuta on hyväkin, totutella ko. ympäristöön mahd. aikaisessa vaiheessa.

  VastaaPoista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!