lauantai 20. heinäkuuta 2013

Kesähaaste

Sain Kauniimpi maailma -blogin Elenalta kivan kesähaasteen. Lämmin kiitos :)!

Tehtävänä oli vastata kymmeneen kesäiseen kysymykseen ja keksiä seuraaville haastettaville toiset kymmenen kysymystä.

Tässä minun vastauksiani ja kysymyksiäni:1. Grillimakkara vai paahdettu vaahtokarkki?
Ensin makkaraa, jälkkäriksi vaahtiksia ;). Mutta jos pitää valita, niin sitten grillimakkara, joska jos syön nälkääni vähänkään makeaa, tulen todella huonovointiseksi. Suosikkini grillimakkaroista ovat Atrian Wilhelm valkosipuli-sinihomejuustomakkara sekä Snellmanin Iivari tai Eetvartti - en kerrassaan muista nyt kumpi on se parempi. Pitää ehkä tarkistaa tässä joskus ;).
 
2. Oletko heittänyt talviturkin?

Itse asiassa olen! En ole käynyt sen enempää järvessä kuin uimahallissakaan uimassa vuosiin, mutta tänä kesänä mökillä innostyin, kun poika vetäisi "Et varmana uskalla" -narusta...
 
3. Katsotko kesällä tv:tä?

Uutiset tulee katsottua päivittäin, mutta muuten on jäänyt kovin vähäiseksi. Hyvä niin,
 
4. Parhaat kesäkenkäsi?

Mustat Kolmegon koristossu-tyyppiset tennarit sekä mustat kangasballeriinat ovat olleet tämän kesän suosikkejani. Eilisellä keikkareissulla tosin totesin, että tennareissa on reikä pohjassa, joten ne menevät pikimmiten vaihtoon :(. Molemmista kengistä löytyy kuvia joko täältä tai Muotitiedottomasta. Haaveilin alkukesästä kovasti  kivoista sandaaleista, mutta en löytänyt sellaisia, jotka olisivat näyttäneet ja tuntuneet hyviltä jalassani. 
 

5. Nautitko helteestä vai rakastatko viileämpiä päiviä?
Aiemmin inhosin hellettä sydämeni pohjasta, mutta nyt, kun asumme asunnossa, joka pysyy viileänä vaikka ulkona olisi kuinka kuuma, olen alkanut pitää helteestäkin. Lämmin sää on kiva, jos minulla vain on mahdollisuus päästä varjoon tai sisälle niin halutessani. Edelleen ajatus helteestä, jota ei pääse pakoon, on ahdistava ja uuvuttava.
 

6. Miten näyttää tyylikkäältä helteillä?
Hihii, minulla ei ole aavistustakan siitä, miten näyttää tyylikkäältä yhtään millään säällä ;). Mutta jos ajattelen sitä, mikä minusta näyttää tyylikkäältä helteellä, niin kyllä siihen liittyy keveyttä ja huolettomuutta: keveitä materiaaleja ja väljiä leikkauksia, vaaleita värejä, ei liikaa meikkiä tai asusteita jne. Ylipynttäytyminen ei sovi kesään.

 
7. Grillausreseptisuosikkisi?

Kasvisnyytit maistuvat niin pihvien, broilerin kuin perinteisen grillimakkarankin kaverina. Ohjetta minulla ei nyytteihin varsinasesti ole, pilkon niihin mitä kasviksia sattuu olemaan (esim. herkkusieniä, sipulia, kesäkurpitsaa, paprikaa, kirsikkatomaatteja, retiisejä, keitettyjä uusiaperunoita jne.), maustan joko oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla tai fetasnackseilla (Apetina).
 
8. Käytätkö shortseja vai suositko hameita ja mekkoja?

En ole käyttänyt shortseja sitten vuoden 2007. Mutta nyt kun ne tuntuvat olevan muotia taas, voisin kuvitella hankkivani syksyksi sellaiset, joita käytetään paksujen sukkisten kanssa. Eli mekkoihmisiä siis.
 
9. Paras kesäasuste?
Iloinen mieli. 

10. Millaisissa kesäjuhlissa käyt mieluiten? Polttarit, juhannustanssit, rapujuhlat, häät vai rippijuhlat? :)


Kaikki käy, juhlat ovat kivoja :). Tosin mikäli polttreilla tarkoitetaan kolmen päivän ryyppäjäsiä, joissa pääasiallisena tavoitteena on nolata juhlakalu, niin sitten ei kiitos niille - onneksi sellaisia ei ole tuttavapiirissäni harrastettu koskaan. Juhannustanssitkin menevät siinä mielessä hiukan ohi, etten osaa tanssia perinteisiä lavatansseja kuin auttavasti, mutta sen mitä olen tanssilavoilla käynyt, olen niiden tunnelmasta pitänyt. Häät ja rippijuhlat ovat myös mukavia tilaisuuksia. Kumpiakin vain on viime vuosina ollut tarjolla harmittavan vähän.

Rapujuhlat ilman rapuja kuulostaa oikein houkuttelevalta. Jos siis pitää valita yksi, niin valitsen tämän vaihtoehdon. Olen itse asiassa suunnitellut kutsuvani tässä loppukesällä kavereita syömään ja saunomaan meille joku ilta. Olisi mahtavaa, jos tarkenisi istua iltaa saunan terassilla hämärtyvässä illassa...

Minun kysymykseni:

1. Mikä on mieluisinta kesäpuuhaa?
2. Mikä tekee kodista kesäkodin?
3. Dekkari vai chiklit?
4. Millainen olisi unelmiesi kesäloma?
5. Tämän kesän kohokohta?
6. Tämän kesän suosikkiasusi?
7. Missä kesätapahtumissa olet käynyt?
8. Oletko kesä- vai talvi-ihminen?
9. Yksi asia, joka tekee kesästä kesän?
10. Kaunein kesäruno?

Heitän haasteen seuraaville kivoille blogeille:

Sininen keskitie 
Vippiksen valitu(kse)t
Ekojalanjäljillä 
Arjen takaa 
Nollavaimon paluu 

4 kommenttia:

  1. Kiitos ! Vastaan, kunhan kotiudutaan. :-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos haasteesta ja kivaksi blogiksi kehaisusta! Olen kuitenkin päättänyt että pysyttelen blogissani vain ekoaiheissa, joten en nyt laita haastetta eteenpäin. Ehkä pitäisi kehitellä ekohaaste?

    VastaaPoista
  3. Kiitos kaunis tunnustuksesta ja haasteesta. Koitanpas kohta rustailla jotain, kun lomakiireet alkavat antaa periksi ;)

    VastaaPoista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!