sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kaunis mieli

Eilen illalla juhlistimme ystäväporukalla ihania naisia, ikuisia kaksvitosia. Kilistimme kuohuvalla, söimme hyvin, saunoimme ja hemmottelimme itseämme erilaisilla kauneushoidoilla. Oli jalkakylpylä, vartalonkuorintaa, kasvojenkuorintaa, savinaamiota, hiusmaamiota, jalkavoidetta, käsivoidetta, vartalomaitoa, silmänympärysvoidetta, yövoidetta, hoitosuihketta, päänahkanhierontaa, kynsienhoitoa...

Ja toden totta, iho tuntuu sileämmältä ja kantapäät ovat pehmeämmät. Pitkien yöunien jälkeen olo on rentoutunut. Tietenkään en kuvittele, että oikeasti näyttäisin yhtään sen kauniimmalta kuin ennen eilistä hemmottelupläjäystä, vaikka rauhallinen illanvietto ystävien ympäröimänä aivan varmasti teki tehtävänsä. Ainakin muistin taas, kuinka onnekas onkaan, kun ympärilläni on ihmisiä, joille vatsamakkaroillani ja perunanenälläni ei ole merkitystä. 

Uskon siihen, että kauneus on mielentila. Jos tuntee olonsa hyväksi, sitä myös näyttää hyvältä. Jo siksikin kannattaa toisinaan puleerata itseään oikein huolella.

Olisi metkaa nähdä joskus rehellinen kosmetiikkamainos: tuotteemme ei kaunista sinua, vaan se olo, jonka tuotettamme käyttämällä saat. Sillä siitähän kauneudenhoidossa on kyse: itsevarmuudesta. On tutkittu tosiasia, että apteekin perusvoiteet vaikuttavat samalla tavalla ihoon kuin kalliit merkkivoiteet, jotka lupaavat yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista. Jostakin syystä ihmiset on saatu uskomaan, että lisäämällä hajusteita ja kaunis pakkaus, tuotteeseen tulee lisää tehoa.  


Ulkona aurinko paistaa ja räystäät tippuvat. On kevät! Myös luontoäidillä tuntuu olevan kaunis mieli tänään. Toivottavasti sinullakin on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!