torstai 19. joulukuuta 2013

RoolimalliAinakin eilen vielä roskalehdistö huusi kovaan ääneen Julia (Johannan sisko) Tukiaisen kuolemaa ja traagista kohtaloa. Teki pahaa. Antaisivat tyttöraasun levätä rauhassa. Jos olen yhtään oikein ymmärtänyt, Julia Tukiainen eli viimeiset vuotensa melkoisessa alennustilassa. 

Sitten tulin toisiin aatoksiin. Tukiaisesta nimenomaan pitää kirjoittaa! Paljon! Kaikki makaabereimmatkin yksityiskohdat esiin vain! Olisi nimittäin enemmän kuin hyvä, että kaikki, varsinkin julkkiksiksi haluavat nuoret tytöt saisivat tutustua Tukiaisen elämän kaikkiin eri vaiheisiin. Ehkä he ymmärtäisivät, ettei ilmaisia lounaita ole ja että glamourmallin tai -tanssijan hommissa glamour nimenomaan loistaa poissaolollaan. Ehkä he ymmärtäisivät olla antautumatta hyväksikäytettäväksi ja muistaisivat oman ainutlaatuisuutensa, jolle ei tee kunniaa (puoli)alastomana keikkuminen jossakin onnettomissa räkälöissä. Ja ehkä he ymmärtäisivät, ettei julkisuus voi olla mikään itseisarvo ihmisen elämässä. Julia Tukiainen voisi olla erinomainen roolimalli nuorille, varoittava esimerkki siitä, millaista elämää ei ainakaan kannata tavoitella.

Toki niinkin, että vainajaa tulee kunnioittaa eikä kaivella esiin hänen elämänsä likaisimpia yksityiskohtia. Mutta jotenkin tuntuu, että olemme Julia Tukiaiselle velkaa hänen viisitoistaminuuttisensa julkisuudessa. Niin kova oli neidin pyrky otsikoihin. Hän ei varmaankaan panisi pahakseen ajatusta, että oli kerrankin kuuluisa.

1 kommentti:

  1. Tää on niin hyvä pointti! Mietin itse kun luin iltalehden juttua tuosta kuolemisesta että ottaisipa ihmiset oppia ettei se julkisuus nyt niin tavoiteltava juttu ole.
    Mä funtsin viime vuonna tai joskus, kun ko. Julia Tukiaiselta oli tullut fb-kaveripyyntö(juuei, deletoin) että on siinä naisella/naisilla elämä niin alavireessä että surullista vain. Mietin miltä näiden vanhemmista mahtaa tuntua kun seiskat ja muut roskapostilehdet täyttää kansia ko. sisarusten rinnoilla yms typerillä kuvilla ja muutoinkin tuntuu ettei se kaksikko tajua edes missä skeidatunkiossa ovat. Siitä kaikesta on glamour kaukana. Ei kukaan voi haluta sellaista elämää, mutta onhan niitä julkisuuteen keinolla millä hyvänsä hinkuavia ihmisiä kuinka paljon.

    VastaaPoista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!