sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulukalenteri
Olen viime viikot ihmetellyt sitä tohinaa, jolla ihmiset valmistautuvat jouluun. Siivotaan, leivotaan, ostetaan lahjoja, käydään pikkujouluissa, lauletaan joululauluja... nyt jo? Jouluunhan on aikaa vielä vaikka kuinka.

Tänä aamuna jouduin kuitenkin kohtaamaan sen tosiasian, että ensimmäinen luukku joulukalenterista on jo avattu ja on ensimmäinen adventti. Joulu on siis aivan kohtsillään täällä.

Ei pidä käsittää väärin. Minä pidän joulusta. Se, että joulu tulee, on iloinen asia, mutta jotenkin se tulee tänä vuonna aivan liian aikaisin. En ollenkaan käsitä, mihin tämä syksy on mennyt ja aika kadonnut. Sisäinen kelloni jätättää ainakin kuukauden verran.

On meilläkin pipareita ja torttuja jo leivottu (ja syöty), joulukortteja on askarreltu, valoja ripusteltu sisälle ja ulos ja hiukan siivoiltukin. Mieluusti minä fiilistelen kynttilänvalossa joululauluja kuunnellen. Mutta hössötysmieli, se vain loistaa poissaolollaan. En jaksa stressata siivoamattomista kaapeista enkä siitä, että olen saanut aikaiseksi ostaa vasta pari lahjaa. 

Jotta en panikoituisi viikkoa ennen joulua, rustasin itselleni joulukalenterin. Kirjoitin nimittäin kalenteriini joka päivälle jonkin jouluun liittyvän puuhan, joka pitää hoitaa. Sanovat nimittäin, että pienistä puroista syntyy suuri virta. Toivottavasti se pätee joulumieleenkin.

P.S. Sivusilmäilyssäkin on tänä vuonna ensimmäistä kertaa joulukalenteri. Siitä lisää aivan tuota pikaa ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!