sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Verkko

Silläkin uhalla, että alan kuulostaa vainoharhaiselta tai ainakin kateelliselta (mistä kumpikaan ei pidä paikkaansa) nostan taas esiin asian, joka ei minua täällä blogimaailmassa lakkaa ihmetyttämästä. 

Kyllä, tämä liittyy jälleen blogiyhteistyökuvioihin. Blogiverkkoon, jota seuraamalla huomaa, kuinka helppoa rahanteko on, jos suostuu tekemään itsestään pellen. (Joo, muuta siihen ei tarvita, tietenkään ;).)

Nimittäin on suhteellisen tympeää seurattavaa, kun kaksi kolmasosaa seuraamistani sisustusblogeista keksi viime (vai oliko toissa) viikolla että hei, Annon kevätmallisto on lanseerattu ja oi, kuinka kauniila se näyttääkään! Muutama viikko aiemmin kohkattiin Elloksen keväästä (joka sivumennen sanoen omiin silmiini oli kyllä muutamaa kuvaa lukuun ottamatta suhteellisen heikko esitys). Noin niin kuin esimerkkejä mainitakseni.

Erehdyinpä sitten kysymään muutamalta bloggaajalta, miten he hyötyvät Annon tai Elloksen mainostamisesta. Vastaus oli, että kuvat ihan sattumalta osuivat silmiin netissä, eikä mitään hyötysuhdetta ole. Joopa joo. Voisin vaikka vannoa, että valehtelevat. 

Varmasti on niin, että kyseisiä mallistoja seuraavat bongaavat uutuudet heti, kun ne lanseerataan, mutta postaukset muistuttivat toisiaan aivan liikaa ja ne julkaistiin niin pienellä aikavälillä, että ne eivät voineet olla sattumaa. 

Taas kerran herää kysymys, miten tyhminä bloggaajat pitävät meitä lukijoita? Oikeastiko he kuvittelevat, ettei kukaan huomaa yhteneväisyyksiä ja osaa laskea yhteen yksi ynnä yksi?

Eipä silti, kyllä blogillaan saa tienata. Mikäs siinä. Kyllä minullekin lisätulot kelpaisivat. Mutta selkeä mainos sivupalkissa on rehellisempi vaihtoehto, silloin lukija tietää klikatessaan sponsoroivansa bloggaajan eloa. Nämä tällaiset huonosti peitellyt piilomainokset aiheuttavat lähinnä myötähäpeää.

Juu juu, tiedän kyllä, että pakko ei ole lukea mitään mikä ärsyttää. On helppoa olla klikkaamatta blogia auki, jos jo otsikosta huomaa, ettei sillä ole mitään uutta annettavaa itselle. Mutta ongelma ei poistu sillä. Mieluummin olen hankala ihminen ja marisen.
 

1 kommentti:

  1. Mua samoin ällöttää blogimainostaminen, siksi sellaisia en lue, paitsi joskus liian stabiilissa olotilassa ;) Toinen mikä mua sieppoo, on se, että tiedän varmasti ainakin pari suosittua bloggaajaa, jotka ruinaavat eri firmoilta "arpajaispalkinnoksi" tai testikäyttöön itselleen ikiomaksi erinäisiä tuotteita.

    Asia ei aina ole siten, että yritys tai tuotemerkki X on välttämättä halunnut antaa koekäyttöön bloggaaja Y:lle jonkun tuotteen, vaan siinä voi olla anelua taustalla. Musta se on ällöttävää, kun se on niin silmiinpistävää ja noloa!
    Mietin joskus parin lapsiaan blogissa kuvaavaa ihmistä lahjoitusroinat päällä, että mitä mahtaa lapsi tiedostavana teininä olla mieltä, kun äiti on vongannut kamaa ja käyttää lastansa siinä välissä.
    Minäkään en ole kateellinen. Mulla on varaa hankkia itselleni tai lapselleni tarvittavat asiat ilman muilta kinuamista ja itseni tai varsinkaan lapseni myymistä materiasta. Ajatuskin ällöttää.

    VastaaPoista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!