sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Stailattu

Meilläkin - niin kuin monessa muussakin lapsiperheessä - on käyty tänään virpomassa. Eilen aamulla miesväki haki oksia ja me poitsun kanssa koristelimme ne illalla. Tai oikeastaan poika koristeli, minä sain olla lähinnä teipinojentaja-assistenttina. Teen kuulemma niin tylsiä oksia. (Ei varsinaisesti haittaa, ettei koristeluvastuu enää jää äidille...) Jälki oli toki varsin riemunkirjavaa, mutta samalla myös virpojan itsensä oloista.

Äsken, kun kotiuduimme lapsen kanssa virpomisreissulta, rupesin selailemaan blogeja. Melkein joka toinen päivitys koski sattuneesta syystä - virpomista. Mutta voi, minkälaisia oksia kuvissa näkyikään. Mustaa ja korkeintaan valkoista, sievät suikaleet washi-teippiä, musta-valkoista totta kai. Okei, upeita koristeita tietenkin. Ennen kaikkea sisustukseen sopivia. Esimerkiksi tällaisia.

En tiedä mitä sanoa. Muuta kuin sen, että tässä lienee ratkaiseva ero minun ja sisustusihmisten välillä. Minusta kuuluu olla värikkäitä ja vähän korneja. Sellaisisia, joista lapset pitävät. Ei musta-valkoisia ja tyylikkäitä. En usko, että kukaan lapsi valitsee mustia sulkia oksiinsa, jos saa itse valita.

Viimeisen päälle sisustetut ja stailatut kodit ovat toki kauniita katsella. Mutta miten on elämän laita? Jos kaikki sisustukseen sopimaton siivotaan näkyvistä, siivotaanko myös kaikki muut ongelmat henkisen maton alle? Miksi kaiken pitää olla niin täydellistä? En ymmärrä. Onko lapsilla omaa tilaa, saavatko he vaikuttaa omiin asioihinsa - vai onko kaiken miellytettävä äidin silmää. 

Totta kai voi olla, että kuviin pääsivät vain sisustukseen sopivat oksat, mutta muunlaisiakin oli olemassa. Kaikki ei ole sitä, miltä blogissa näyttää.

Mutta taas kerran minun ärsytyskynnykseni ylitti hillitön silottelu ja täydellisyydentavoittelu, joka kerta toisensa jälkeen tuntuu vastenmielisemmältä ja vastenmielisemmältä. Anteeksi vaan.

 

10 kommenttia:

 1. Kultainen keskitie on ehkä paras. Ei ylikliinistä kotia, jossa ei luovuus kenties saa elää, muttei myöskään täydellistä sekasortoa, joka luo turvattomuutta. Harva onneksi edes jaksaa täydellisyyden tavoittelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juur näin. Kannatan myös kultaista keskitietä.

   Poista
  2. Minäkin kannatan tätä.

   Pakko muuten sanoa, että olen ehkä hieman kade siitä, miten reippaasti uskallat sanoa, jos et jostain pidä. Itse uppoan niin nopeasti siihen ansaan, että entäpä, jos tästä nyt joku loukkaantuu. Joku, josta pidän. Tai vaikken pitäisi. Mikä varmaan tarkoittaa lähinnä, että kuvitelmani omasta vaikutusvallastani on vähintäänkin turvonnut :D On niin ihanaa, että olet vaan suoraselkäisesti jotain mieltä.

   Poista
  3. Taidan olla liiankin reipas sanomaan mielipiteeni. Ainakin jos olen oikein ymmärtänyt, on ihmisiä, joissa tämä taipumukseni herättää suoranaista inhoa. Välillä taidan kuulua itsekin siihen joukkoon. Toisinaan taas ajattelen, että kukaan ei voita, jos vain hymistellään.

   Poista
 2. Hieno noita! Just sellai ku mummielest pitääki!!!

  VastaaPoista
 3. Jouduin ihan pidättelemään, etten olisi mainitsemaasi blogiin käynyt heittämässä vähän suolaa, maantie- sellaista, sokerisiirapin sekaan. ;D

  VastaaPoista
 4. Ihan samaa mieltä! Onneksi meille kiikutetaan päiväkodista toinen toistaa värikkäämpiä väkerrelmiä, joita tehdessä ei takuulla ole ajateltu Feng Shuita tai yhteensopivia värejä. Itse saan kylmiä väreitä sisustuslehtien musta-valkoisista (tai jopa valko-valkoisista) lastenhuoneista, joissa KAIKKI LELUTKIN on valittu saman tyylin mukaan. Millaisiahan lapsia niissä oikein kasvaa?

  VastaaPoista
 5. Ei oo tosi, kuin mun ajatuksia =D Sunnuntaina ystävieni kanssa kävelyllä ollessa tuli vastaan mv-oksia & sisustushifistejä lapsineen ja oli ne niin hirveitä(oksat), että maanantaina oli pakko avautua blogiini aiheesta (http://unimuki.blogspot.fi/2013/03/tavallinen-maanantai.html)
  Oli juuri sellaisis ettei taatusti lapset olleet itse niitä tehneet. En tajua miksi kaiken pitää olla Täydellistä.

  VastaaPoista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!