keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Miehen logiikkaMiehissä on toki paljonkin sellaista, mitä en näin naisihmisenä oikein ymmärrä. 

Ylivoimaisesti omituisin piirre on kuitenkin miesten kyky kuvitella naisen haluavan valmiita vastauksia ongelmiin, vaikka nainen haluaisi vain purkaa sydäntään.

Otetaan kuvitteellinen esimerkki.

Naisella on jokin pulmatilanne vaikkapa työpaikalla. Mies kysyy, mikä naisen mieltä painaa. Nainen kertoo, itselleen tyypilliseen tapaan juurta jaksain ja keittiöpsykologiaa harrastaen. Asiasta puhuminen auttaa - ja nainen tuntee ongelmavyyhdin aukeavan. Hän on kiitollinen miehelleen. 

Kunnes. 

Nainen huomaa miehensä olevan ärtynyt, ellei jopa vihainen. Nainen kysyy, onko miehellä huolia. Vastausta ei oikein tule - mytta kyseltyään nainen saa tietää miehen ahdistuneen naisen äskeisestä purkauksesta. Ei hänellä ole tuollaiseen ongelmaan vastausta! Mies ei ymmärrä, mitä nainen häneltä haluaa ja odottaa. 

Nainen hölmistyy täysin. Ei hän ole vaatinut miestä ratkaisemaan ongelmaa! Ei itse asiassa ole mitenkään mahdollista, että mies edes voisi ratkaista ongelmaa vaikka osaisi tai haluaisikin. Naiselle kuuntelevat korvat, henkinen yhteys ja olkapää, jota vasten itkeä tirauttaa, olivat täysin riittäviä.

Niin.

Sanotaan, että miehet eivät murehdi ja vatvo turhia. He toimivat. Suora toiminta on toki joskus usein paikallaan, mutta aina ei tarvitse toimia eikä ratkoa kaikkia maailman ongelmia. Toisinaan riittää, että vain kuuntelee ja on läsnä.

1 kommentti:

  1. Piste.
    Tollasset asiat, ne oppii vaan elämällä, ei niitä missään opeteta.

    VastaaPoista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!