torstai 20. syyskuuta 2012

Sisustuskuvahaaste #22 olohuone, #23 sohva ja #24 taulu(t)
Olohuoneen yleisilme kolmesta suunnasta.

Varsinkin näin kuvista katsottuna huone näyttää sekavalta. Varsinkin tuo valkoinen iso seinä on sillisalaatti. Ideoita? Odotan inspiraatiota ja lottovoittoa, sitten sisustan olkkarin uudelleen. Verhot ainakin menossa vaihtoon. Tykkään noista valkoisista kyllä muuten, mutta ovat talveksi liian valkoiset. 


Sohva näkynee riittävän hyvin alimmassa kuvassa. Se on Ikean Ektorp niin kuin monessa muussakin torpassa. Hyvä istua ja helppo huoltaa. Pitäisikin riipiä päälliset pesuun! 

Kauniiksi lopuksi kaksi taulua tarkempaan esittelyyn (vähän kyllä hassua, että kumpaakaan ei ole vielä ripustettu):


Tällaisen ihanuuden ostin tässä taannoin. Kyseessä on Ebba Masalinin opetustaulu, aiheena on peltoherne. Taulu etsii vielä paikkaansa. Olohuoneeseen kirjapainokastin tilalle? Makuuhuoneeseen sängyn yläpuolelle? Eteiseen? Pitää tuumata.

Toinen on poikani kesällä tekemä maalaus. Esittää kuulemma Mozartia. Mielenkiintoista olisi tietää, miten kuusivuotias päätyy maalaamaan Mozartin. Ei nimittäin tunne varmastikaan herran musiikkia ja Mozartinkuuliakin syödään vain jouluisin. Ihmismieli on ihmeellinen.

Tässä vielä muutama otos muista kodin tauluista:

Makuuhuoneessa  on pöllötaulu ja tapetinpalasta tehty "kuviotaulu"; kullanväriset kuviot näkyvät valitettavan huonosti kuvassa:
Pojan huoneessa seikkailevat Muumit vielä toistaiseksi:
 


4 kommenttia:

 1. Aivan ihana tuo Mozart!!! Sulla on pikkutaiteilija siellä =)

  VastaaPoista
 2. Hei,

  Muuttaisin sisustuksen järjestystä, karsisin tavaraa ja toisin kauniiden taulujesi kaveriksi & huoneen ryhdistämiseksi pikkuisen mustaa.
  Pidät ilmeisesti vanhojen ja uusien esineiden yhdistelemisestä, sekä kotoisasta, hieman rosoisestakin tyylistä?
  Sohvan siirtäisin pois ikkunoiden edestä ja samaten karsisin kokonaan pois verhot ja pöytäliinan. Sohvan siirtäisin pitkälle seinälle ja ryhmittelisin kaikki taulut yhdeksi isoksi kokonaisuudeksi sohvan päälle. Masalinin opetustaulu + pikkukehykset + lokerikko ja vaikka jokin vanha esine ikäänkuin ison suorakulmion sisään, siten että muodostuu optisesti kehys.
  Ikkunan eteen sohvan tilalle laittaisin nojatuolin, Näin saisi rajattua erillisen työtilan valoisaan paikkaan. Musta kaappi voisi jäädä työpöydän pariksi. Toisin nurkkaan huoneen viherkasveja ryhmäksi. Työpöydän vaihtaisin tähän Ikean kevyeen ja edulliseen (http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/80221352/) ja sijoittaisin sen ikkunan viereen, nojatuolin taakse.
  Apteekkarinlipaston päälisen siivoaisin puhtaaksi tavarasta, siirtaisin keskelle seinää ja ripustaisin sukset pitkittäin seinälle lipaston päälle.
  Television siirtäisin tason toiseen reunaan ja ion viherkasvin tasolle viereen. Taulut yhdeksi tiiviiksi ryhmäksi. Tosin laittaisin varmaan vaan tuon vanhan ikkunan ja siihen lapsista mustavalkokuvat kaksipuolisella teipillä kiinni.
  Lamput vaihtaisin pienempiin, korostavat liikaa huoneen mataluutta.
  Sohvapöydän alle toinen vanha laatikko tai kori säilytystilaksi.
  Jos budjetti antaa myöten ostaisin ovet kirjahyllyyn.
  -Ohikulkija

  VastaaPoista
 3. Mozart on varsinainen taideteos, se suorastaan vaatii päästä kunniapaikalle :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista :)!

  Ohikulkija, omat ajatukseni ovat paljolti kulkeneet samaa rataa... ja monta hyvää näkökulmaa sinulla. Kiitos niistä! Sulattelun jälkeen saattaa hyvinkin olla, että ideasi päätyvät käytäntöön. Muutama kommentti:

  Sohvien järjestys on tuollainen paljolti sen takia, että ikkunoista näkyy suoraan tielle, joten selkä siihen suuntaan on jotenkin kotoisampi olo itsellä. Saa röhnöttää sohvalla vapaasti eikä kukaan näe ;).

  Työpöytä ei valitettavasti mahdu olemaan ikkunan edessä, jos ruskea (ei siis musta, vaikka kuvassa varmasti siltä näyttääkin) jää paikoilleen. Hyllylle siis pitäisi keksiä jokin muu sijoituspaikka sutten. En ole valmis myöskään luopumaan työpöydästäni - vasta keväällä hankin tämän 60-luvun ihanuuden, vaikka kieltämättä se on melkoisen järeän kokoinen. Mutta kyllä, ajatus valoisasta työpisteestä houkuttelee kyllä... hm.

  Apteekkarinlipaston olen suunnitellut ehkä mahdollisesti siirtäväni pojan huoneeseen - tai sitten luovumme siitä kokonaan. Tilalle on tulossa lisää kirjahyllyä. Samalla varmaankin vaihtuu tuo valkoinen hyllykin... no, mene ja tiedä.

  Sukset haluan pois olohuoneesta heti, kun keksin mihin ne sijoitan. Ja ei, niihin ei koskaan tulla poraamaan yhtään reikää tai mitään muutakaan jälkeä.

  Jään hauduttelemaan ideoita - ja saatanpa pyöräyttää järjestystä ympäri. Katsellaan :).

  VastaaPoista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!