keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Kolme kaverusta

Vein tänään Rytmiryhmän, poikani ja hänen kaksi kaveriaan, jumppaan. Hihittelin ja hykertelin itsekseni koko menomatkan, niin näkyviksi tuli kolmen kaveruksen luonne-erot kymmenen minuutin kävelymatkalla. Yksi otti heti alkuunsa etäisyyttä muihin, kulki varmaan kolminkertaisen matkan muihin verrattuna, sillä suorinta reittiä kulkeminen ei kuulu tämän nuorenmiehen tapoihin. Polku oli mutkikas mutta vauhdikas! Yksi kaveruksista taas jättäytyi "pääjoukkomme" jälkeen, tarkkaili ympäristöä ja meitä muita kaikessa rauhassa, lauleskeli itsekseen. Yksi taas kulki uskollisesti rinnallani puhuen koko ajan. Kun yritin pitää edellä ja jäljessä kulkevia ruodussa, oli tämä pikkuherra menettää malttinsa: kun et kuuntele minua! Nyt! Minulla on asiaa.

Perille päästyämme totesimme kevätlukukauden muuttaneen jumpparyhmän kokoonpanoa hiukan. Yksi kolmesta ryhtyi heti tekemään tuttavuutta uusien tulokkaiden kanssa, yksi unohtui katselemaan ja kuuntelemaan mitä ympärillä tapahtuu ja yksi teki sitä mitä piti: vaihtamaan jumppavaatteita, tosin melkoisen show'n saattelemana. Hiukan tarvittiin patistelua, että kaikki saatiin ajoissa pukeisiin ja odottamaan saliinpääsyä. Vain hän, joka tuli pukuhuoneesta viimeisenä, tuntui muistavan, mikä on jono ja miten siinä ollaan. 

Myös poikakolmikon juttujen kuunteleminen sai minut hykerryttämään. Heillä tuntuu olevan aivan oma huumorinsa, joka ei noin 30 vuotta vanhemmalle naisihmiselle oikein aukea. Jokaisella on myös keskustelussa oma roolinsa. Yksi tekee avauksia, toinen komppaa ja lyö lisää löylyä kiukaalle ja kolmas vahvistaa sanotun huutamalla OU MAI GAAD! Ja sitten nauraa rätkätetään. Keskustelun logiikka, ajatusten polut, ovat välillä myös aikuisen näkökulmasta kummallisia, mutta kolmikko tuntuu ymmärtävän toisiaan puolesta sanasta.

Kolme kaverusta, ikätovereita, on huikean hieno pääoma tulevaisuutta ajatellen. Jaettuja asioita ja yhteisiä ajatuksia kertyy vuosien varrella kokemusten pankkiin toivottavasti paljon. Odotamme mielenkiinnolla kouluunmenoa, ensikänniä, ihastumisia ja ammattiinvalmistumisia. 

Kolme kaverusta, kolme ihanaa poikaa. Niin samanlaisia, vaikka kaikki aivan erilaisia. 

Kaikkea hyvää matkallenne ja ystävyyteenne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!