maanantai 5. syyskuuta 2011

Sedät kampanjoimassa

Presidentinvaalien kampanjointi on alkanut!

Ensin Lipposen setä blondasi hiuksensa, lienee ottanut mallia Donald Trumpista. Tai sitten Päivi kertoi Paavolle blondivitsin ja Paavo ajatteli ostaa itselleenkin hiukan älykkyyttä.

Seuraavaksi iltapäivälehtien lööpit huusivat Sauli-sedän laihtuneen uskomattomat 3,5 kg! Kyllä Sauli nyt jaksaa etsiä sitä pariskuntaa, jolta lainasi kympin elintarvikkeisiin ja tupakkaan Aasiassa tsunamin jälkeen. Hyvähän se on maksaa velka takaisin, mutta voisiko vielä tässä vaiheessa edes yrittää olla olematta noin läpinäkyvä? Kyllä sitä vielä ehtii mainostaa itseään ihan kyllästymiseen asti. 

Ei luulisi vanhoilla konkareilla olevan hätää, Keskustallahan ei ole vielä ehdokastakaan. Tai on, Paavo V, joka on julistanut itsensä kuninkaaksi, keisariksi, tsaariksi ja koko maailman presidentiksi, muttei Paavoa kukaan halua äänestää, eivät edes keskustalaiset itse. Ihmiset pyörtyilevät myötähäpeästä, kun Paavo laittaa imagolasit nenälleen ja alkaa kehua itseään. Ehkä vain Timo Soinin kaikkivoipaisuuskuvitelmat itsestään vetävät vertoja Paavo V:lle. (En ehkä koskaan lakkaa ihmettelemästä sitä menestystä, jonka Soini puolueineen on saavuttanut pelkästään vastustamalla kaikkea mikä liikkuu.)


Muut valitut ehdokkaat ovat toistaiseksi pysytelleet asialinjalla jos ylipäätään ovat mihinkään mitään kommentoineet. Pelkään pahoin, että he tekevät niin hamaan loppuun saakka. Kuinka tylsää! Vanhanaikaista! Lehdistö repii näyttäviä otsikoita BB-tyyliin vaikka tyhjästä. Se on sitä mediapeliä ja siihen pitää osallistua, jos mielii saada näkyvyyttä ja voittaa kisan. Uskottavuudesta ei kai tässä yhteydessä kannata edes puhua.


Jos saisin jotakin toivoa tulevia vaaleja ajatellen, toivoisin, että ehdokkaat, myös mainitsemani sedät, keskittyisivät oikeasti keskustelemaan arvoista. Sitä kiinnostavampaa, mitä enemmän asioista ollaan eri mieltä. Pankaa, ihmiset, itsenne likoon! Haastakaa itsenne lisäksi myös toisenne! Äänestäjät, älkää tyytykö keltaisen lehdistön mielikuvamyyntiin! Ottakaa selvää asioista, vaatikaa kannanottoja! Vaikka presidentin virka on yhä enemmän edustuksellinen, mielipidevaikuttajana presidentti on juuri niin heikko tai vahva kuin kansalaiset haluavat.

Suomalainen yhteiskunta on muuttumassa suuntaan, josta minä en pidä alkuunkaan. Hyvinvointiyhteiskunnasta on tullut tai ainakin tulossa tällä menolla pahoinvointiyhteiskunta, jossa inhimillisyys ja humanismi ovat tallautuneet kovien arvojen jalkoihin. Kaveri jätetään, sitä varmemmin, mitä pahempi paikka on. Talvisodan henkeä ja rakentamisen tahtoa ei ole. Mieluummin revitään, vieroksutaan ja vaietaan kuoliaaksi. Ykkösrivin poliitikoilla on jälleen kerran mitä oivallisin tilaisuus keskittyä hiustenvärjäyksen ja imagolaihduttamisen sijaan oleelliseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!