perjantai 6. syyskuuta 2013

Harmitonta viihdettä

Kuvitteellisia tilanteita.

I

Ovikello soi. Ovella seisoo lauma poikia. "Pääseekö Mikko ulos leikkimään?" Totta kai Mikko pääsee. Ilahtuu, sillä hän on viime ajat ollut koulussa aika yksinäinen. Luokkakaverit ovat vaivihkaa jättäneet hänet leikkien ja kaikkien juttujen ulkopuolelle. Vihdoinkin hän saa seuraa, ja vielä luokan cooleimmista tyypeistä!  

Pojat lähtevät läheiseen puistoon. Siellä kivien alta löytyy kastematoja. "Hei, näitähän voi syödä!", joku keksii. "Miltähän ne maistuvat", Mikko naureskelee. "Maista!" "Enkä", Mikko vastustelee. "Et varmana uskalla maistaa... Mikko, älä oo mammari", Mikkoa yllytetään. "Mikko, Mikko, Mikko, Mikko!", pojat lopulta huutavat kuorossa ja hakkaavat käsiään yhteen. Ja niin Mikko laittaa multaisen kastemadon suuhunsa. Oksennus pyrkii nieluun, mutta silmät kyynelissä ja naama punaisena Mikko nielee madon. "Vitun hullu, sä menit syömään kastemadon!" pojat räjähtävät nauramaan - ja juoksevat pois. Mikko jää yksin, ja silloin oksennus nousee kurkkuun.


II

Joukko nuoria viettää kotibileitä Minnan kotona. On isompien sisarusten diilaamaa siideriä ja sipsiä, hyvää musiikkia ja komeita poikia. Minna humaltuu, hän ei ole ennen juonut alkoholia. Eikä hän olisi juonut nytkään, mutta kaverit tarjosivat ja vaatimalla vaativat Minna maistamaan lasillisen, toisen, kolmannen. Itse asiassa bileet olivat luokkakavereiden idea. Hän oli kertonut olevansa kaksin isosiskonsa kanssa perjantai-illan kotona.

 Loppuillasta Minna on niin humalassa, että häntä oksettaa ja pyörryttää. Kaverit auttavat Minnan vanhempien sängylle makaamaan, kun Minnan jalat eivät enää kanna. Kun Minna aamulla herää kotiinpalanneiden vanhempien mekastukseen, koko sänky on oksennuksessa. Minnalla on pissat housussa. Minnan Otsaan on kirjoitettu tussilla VITUN HUORA. Rintojen väliin on laitettu lappu, jossa kehotetaan katsomaan, mitä kivaa YouTubesta löytyy.

* * *

Kuvittele, että yllä mainitut tilanteet sattuisivat omalle lapsellesi. Tai itsellesi. Pitäisitkö niitä kiusantekona vai harmittomana viihteenä?

Niinpä. 

Mikä siinä BB:ssä sitten niin huvittaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!