keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Joulun kukat

Minun jouluni on tänä vuonna vihreä-valkoinen. Meillä on vihreitä ja valkoisia kynttilöitä, ja sama teema toistuu joulukukissakin. Punainen tuntuu jostakin syystä nyt rauhattomalle - tosin yksityiskohdissa sitä saa olla. Ei kai punaista voi joulusta kokonaan sulkea pois?

Ostin jokin aika sitten valkoisen amarylliksen (joka muuten on ehdoton joulukukkasuosikkini), mutta se pahus vain kasvatti vartta, vaikka kuinka hoidin ohjeiden mukaan. Ja kasvatti. Ja kasvatti. Ja kasvatti. Kukista ei ollut tietoakaan. Niinpä leikkasin varret poikki ja laitoin ne maljakkoon. Jo alkoi tapahtua! Kaksi kukkaa on jo auki ja lisää on luvassa. Niin ihanaa! Tosin jostakin syystä maljakkoamaryllis ei näytä niin jouluiselta kuin toivoisin...

Lisäksi olen hankkinut jonkun sypressintapaisen havukasvin (en muista nimeä, mutta sypressi se ei ollut) sekä asetelman, jossa on muratti ja tulilatva. Tuo jälkimmäinen oli itsellenikin yllätys, sillä ainakaan aiemmin en ole saanut kasveista kumpaakaan menestymään. Tarkoitukseni oli sitä paitsi ostaa valkoinen joulutähti, mutta sitten kaarnaruukkuinen musta hevonen pomppasi eteeni ja valloitti.

En muuten tee Huiskulan kanssa blogiyhteistyötä niin kuin suunnilleen kaikki muut bloggaajat tuntuvat tekevän. Kaikki kukat ovat itse maksettuja.

P.S. Tuunattiin poitsun kanssa pipareja suklaarouheella.


  

2 kommenttia:

  1. Minä kävin tänään ostamassa joulukukat, keräsin kaikki talouden kukkapussit mukaan, että sain ostokseni suojattua pakkaselta :) Punaista ja valkoista meillä, amaryllis on minunkin suosikkijoulukukkani ja joulutähteä en osta ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle ainoastaan hyasintti on ihan nou-nou. Kaunishan se olisi, mutta se haju on kammottava. Nimimerkillä Ajatuskin aiheuttaa pahoinvointia.

      Poista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!