keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Toiselta pois

Hävettää olla suomalainen. 

Tänään nimittäin eduskunnan lakivaliokunta päätti äänin 8 - 9 olla ottamatta tasa-arvoista avioliittoa koskevaa lakialoitetta käsittelyyn. Samaan aikaa Uusi-Seelannissa parlamentaarinen valiokunta suosittelee samaa sukupuolta olevien avioliiton laillistamista. Uusiseelantilaisten mukaan avio-oikeus on ihmisoikeus, eikä valtiolla ole oikeutta kieltää samaa sukupuolta olevien parien naimisiinmenoa.

Näin sen pitäisi olla meilläkin.

En ole koskaan ymmärtänyt, miten kukaan voi argumentoida tasa-arvoista avioliittolakia vastaan. Kirkko tietysti saarnaa, että avioliitto on asetettu vain miehen ja naisen väliseksi, mutta Raamatun propagandistinen luonne huomioon ottaen näkemystä ei ole erityisen pitävästi perusteltu. On sitä paitsi julmaa kieltää ihmisiä tunnustamasta rakkauttaan ja sitoutumistaan Jumalan ja seurakunnan edessä.

Mutta kirkko saa minun puolestani ajatella asiasta niin vanhakantaisesti kuin tahtoo - nyt on kysymys valtiosta. Jos kaksi täyspäistä ja täysivaltaista aikuista ihmistä haluaa sitoutua toisiinsa juridisesti, mitä valtiolla on siihen sanomista?

Miten samaa sukupuolta olevien parien avioliitot ovat toisilta pois, varsinkaan niiltä, jotka ovat vannoutuneita heteroseksuaaleja? Kukaan ei ole tunkemassa heidän apajilleen ja tontilleen. Ainoa, jolta tasa-arvoisen avioliittolain puuttuminen on pois, ovat homoseksuaalit. Heiltä kielletään eräs keskeinen ihmisoikeus. Kuinka tällainen voi olla mahdollista sivistysvaltioksi itseään kutsuvassa maassa 2010-luvulla?

Taistelu jatkuu. Keväällä toimeenpannaan kansalaisaloite, jonka tavoitteena on kerätä 50 000 allekirjoitusta tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Jos tavoite saavutetaan, lakivaliokunnan on pakko ottaa asia käsittelyynsä. 

Toivoa sopii, ettei keväällä tarvitse taas hävetä suomalaisuuttaan.

2 kommenttia:

  1. Sitä sanotaan demokratiaksi. Tuokin lakialoite otettiin käsittelyyn yleisen meuhkaamisen takia. Sitten kun ne 50000 nimeä on kasassa, asia tsekataan uudestaan aivan kuin muutkin lakialoite-esitykset.
    Kyllä olisin toivonut tämän päiväisen menneen toisella tavalla, mutta se on nyt noin.

    VastaaPoista
  2. https://www.facebook.com/tahdon13

    Tuolla kansa kertoo mielipidettään. Tänään tullut kymmeniä tuhansia uusia tykkääjiä. Jos siis somen kautta saataisiin aloite edes käsittelyyn. Alkoihan postikin tutkia omia toimiaan, kun tarpeeksi moni esitti mielipiteensä tykkäämällä ja kommentoimalla. :)

    VastaaPoista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!