keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Loma lomana
Elonkerjuun kitaristi Simo Ralli kirjoittaa uusimmassa Kantri-lehden kolumnissaan samasta asiasta, jota olen itsekin viime aikoina pähkäillyt.

Katsokaas, kun on kesä. Kesällä pitää tehdä kauheasti kaikkea! On pihaöitä, terassinrakennusta, matonpesua, mökkeilyä omalla ja sukulaisten mökeillä, on pakollista Särkänniemi-, Puuhamaa- ja Muumimaailmareissua. Pitää käydä yleisötapahtumissa, lukea kymmenen kirjaa ja viettää laatuaikaa perheen kanssa sekä kotona että rantsussa. Joku kiva pikku ulkomaanmatkakin tyttö- tai poikaporukalla olisi kiva tehdä.

Entä jos  lomalla ei halua olla aktiivinen? Jos tosiaan haluaa maata koivun katveessa katselemassa sinistä taivasta, niin kuin Rallikin kolumnissaan kirjoitaa? Jos haluaa nukkua puoleen päivään eikä missään nimessä halua sen enempää humalaisten hillujien joukkoon festareille kuin kiljuvien kakaroiden sekaan huvipuistoihin? Tai jos ei ole varaa näihin?

Koska Suomen kesä on niin armottoman lyhyt, kesänvietosta saattaa tulla pakkotahtista suorittamista, jotta on sitten mitä vertailla työkavereiden kanssa loman jälkeen. Olisi noloa sanoa, että käytti lomansa pelkkään oleiluun, linnunlaulun kuuntelemiseen ja auringosta nauttimiseen. 

Kannustan lämpimästi kaikkia lomalaisia nauttimaan loman sellaisena kuin se parhaalta tuntuu. Jos mieli palaa festareille, sinne siis! Jos unelmana on laiska loma laiturinnokassa nenä kirjassa, niin sitten sitä. Loman pitäisi olla nimensä mukaisesti

Leppoisaa
Oleskelua ja
Mieluista
Ajanvietettä.

Mitä se itse kullekin sitten tarkoittaa. 

P.S. Käykää nyt ihmeessä ideoimassa meidän takaterassille uutta ilmettä. Hop hop!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!