sunnuntai 25. elokuuta 2013

Mieluummin ruma kuin tyhmä

Anu Saagim, tuo Viron lahja suomalaisille turhin julkkis -markkinoille, on taas puhunut. Suomalaiset naiset ovat kuulemma niin rumia, että pahimmat tapaukset (kuten allekirjoittanut aivan varmasti), joita Anu ystävällisesti rupisammakoiksi kutsuu, pitäisi pakottaa kauneusleikkauksiin. Ja muidenkin leikkaukset pitäisi olla Kela-korvattavia. Ehkä sitten suomalaisista tulisi edes jollakin tapaa katseenkestäviä. Ehkä.

Itse en ole jaksanut provosoitua Saagimin jutuista enää aikoihin, vaikka kieltämättä ensimmäinen ajatukseni oli kyseisen haastattelun luettuani, että voisiko sitten toiset (kuten Anu) pakottaa aivoleikkauksiin. Sillä siinä missä Anua ärsyttävät rumat naiset, minua ärsyttävät typerät naiset. Ja miehet. Saagimin jutuista paistaa kilometrien päähän rouvan pakonomainen tarve pysyä otsikoissa. Ja kun ei ole mitään oikeaa sanottavaa, voi panna vaikka pienet sammakot hyppelehtimään. Hohhoijaa. 

Hassu yhteensattuma on, että rupisammakkokommentin kanssa samaan aikaan Saagim kommentoi iltapäivälehdille suomalais-virolaisen kirjailija Sofi Oksasen menestysromaani Puhdistusta, joka avaa meille suomalaisille naapurimaamme Viron lähihistoriaa koskettavasti ja ennennäkemättömällä tarkkuudella. Mitä kaikkea kauheaa rajan takana tapahtuikaan neuvostoaikana - ja sen jälkeenkin! 

Niin, Anu ei ollut romaania pystynyt lukemaan alkua pidemmälle. Hänen mukaansa Oksanen valehtelee. Koska Anun oma lapsuus Neuvostoliitossa oli onnellinen, tästä loogisesti seuraa se, ettei mitään kauheuksia ole tapahtunutkaan. Voi Anu, voi Anu.

Yhden ihan ilmaisen vinkin voisin Anu Saagimille antaa: pysy Virossa. Kukaan ei jää kaipaamaan, vaikket koskaan enää tulisi käymään Suomessa etkä antaisi yhtä ainoaa haastattelua suomalaiselle medialle. Homma nyt vain menee niin, että meillä suomalaisilla naisilla on muutakin tehtävää elämässämme kuin näyttää hyvältä - toisin kuin sinun kohdallasi asia lukemani mukaan on. Eikä meitä haittaa pätkän vertaa, vaikka olisit asiasta eri mieltä. 

Suomalainen nainen on mieluummin ruma kuin tyhmä, ja hyvä niin.

8 kommenttia:

 1. Ajattelin samaa aivoleikkausta kun luin viimeisimmästäs AS-töräyksestä. Ehkä AS on pakollinen klikkimagneetti, jota hyödynnetään silloin kun halutaan jollekin aviisille lisää lukijoita. Jostain luin että Hesarin Nyttiä oltaisi liittämässä Kuukausiliitteeseen tai siten kuitenkin ettei joka viikko ilmestyisi. On varmasti saanut muutaman mainoseuron tuollaisilla jutuilla.

  Tai sitten vaan on pakollinen Anu S-vaje täyttymättä. Luultavasti rouva itse on ottanut mediaan yhteyttä ja kysynyt haluatteko haastattelun. Mene ja tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa olen monta kertaa miettinyt, että olisi kiinnostavaa tietää, miten näiden turhien tyyppien provokaatiot lehtien palstoille päätyvät. Ottavatko tosiaan itse yhteyttä toimituksiin ja tyrkyttävät itseään. Ja lehdet sitten (näennäisessä) uutistyhjiössä menevät halpaan ja tekevät jutun. Jos aloite tulee lehdeltä, niin melkein täytyy ihailla sitä luovuutta, jolla toimivat.

   Poista
  2. Kumpikin vaihtoehto varmaan yhtä todennäköinen. Tuo suomalaisnaisten suoranainen halveksiminen on Virossa omien havaintojeni mukaan yleisempääkin kuin vain AS:n suorittamana. Mielenkiintoinen ilmiö. Enää heidän ei tarvitse katsoa Suomea ja suomalaisia kunnioituksensekaisella ihailulla (teennäisellä), kateudella tai jollain (?), millä ennen vapautumistaan itänaapurin vallan alta. Nyt ovat jo vuosia voineet suuntautua muualle Eurooppaan ja maailmaan omin avuin. Mutta silti ei tarvitsisi alkaa suomalaisia halveksimaan!!! Ehkä kokevat jonkinlaista kateutta siitä, että suomalaiset itsenäistyivät jo aika päivää sitten ja he vasta kymmeniä vuosia myöhemmin?
   Tallinnassahan itseään hienompana pitävissä ravintoloissa eivät suostu puhumaan asiakkaan kanssa lainkaan suomea (vaikka sitä osaavat), mieluummin puhuvat englantia ja mieluummin vain englantia. Tuntemani "alkuasukkaan" teoria tähän on se, että henkilökuntaa on varmasti kielletty puhumasta suomea, jotta päästäisiin eroon siitä ja suunnattaisiin siinä suhteessa enemmän valtakieliin, kuten esim. englantiin. Kas kun suomen puhuminen ja osaaminen on jo junttia.

   Poista
 2. Tämä kauneuden ihannointi on mietityttänyt viime aikoina yleisemminkin. Osa ihmisistä haluaisi kieltää kerjäämisen vedoten rumien ja huonosti pukeutuneiden kerjäläisten ulkonäöllään ohikulkijoille aiheuttamaan pahoinvointiin. Kuulostaa aika vaaralliselta. Kun ihminen tulee tarpeeksi vanhaksi, niin ulkoinen kauneus tuppaa rapisemaan. Olemmeko silloin (vaipoissamme tai ilman) kaikki liipasimen alla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olikin uusi näkökulma kerjäämisen kieltämiseen (kerjäläisten ulkonäkö). Minä olen luullut, että se halutaan (ja itsekin haluan) kieltää ihmiskauppakytkösten (ilmiselvien) vuoksi. Se on ihan paskapuhetta, ettei em. kytköksiä olisi, kuten poliisi oli muka tutkimuksissaan saanut selville. Käsittämätön lopputulema.

   Poista
  2. Esim. täällä http://joonaskonstig.com/2013/06/14/rumentajat/ blogattu kerjäläisen näkemisen aiheuttavan ns. behavioraalisen immuunijärjestelmän aktivoitumisen. Varmasti myös vanhukset vaipoissaan aiheuttavat sitten myös sellaisen aktivoitumisen? Jotenkin tulee historia mieleen. Pelottavaa.

   Poista
 3. Sagimin sanomisia ei pidä ottaa vakavasti. Hän saa perversiä tyydytystä, kun onnistuu provosoimaan.

  Silmäilijän ulkonäköä käsiteltiin tässä blogissa jokin aika sitten, ja todettiin ettei siinä ole mitään vikaa. Oma käsitys ulkonäöstä on todellisuutta huonompi. Sen voisi oikaista ja olla tyytyväinen elämäänsä.

  VastaaPoista
 4. Miten Silmäilijän ulkonäkö ja sen arvioiminen liittyy tähän aiheeseen?

  VastaaPoista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!