maanantai 19. elokuuta 2013

Kunhan

Eilen päättyneistä yleisurheilun MM-kisoista parhaiten mieleeni jäivät - eivät suinkaan Tero Pitkämäen komeat keihäskaaret tai Usain Boltin salamannopeat pyrähdykset, vaan poliittinen keskustelu, jossa urheilijat ja urheiluvaikuttajat ottivat kantaa Venäjän vähintäänkin kyseenalaiseen homoropagandalakiin. Kesäkuussa voimaan astuneen lain mukaan "homoseksuaalinen propaganda" on Venäjällä kielletty alaikäisiltä. 

Muun muassa kisoissa ollut kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arinmäki (vas) heilutti katsomossa sateenkaarilippua, ja oli hän kuulemma ottanut asian puheeksikin ministeritason tapaamisessa. Ainakin kaksi ruotsalais- ja kaksi venäläisurheilijaa osoittivat mieltään hekin: ensinmainituilla oli sateenkaaren väreillä lakatut kynnet; jälkimmäiset suutelivat palkintokorokkeella.

Ruotsalasisurheililjoiden kannanotoista sydämistyneenä korkeushyppääjä Jelena Isinbajeva antoi tiedotustilaisuudessa tulla: hänen mielestään on epäkunnioittavaa uhmata isäntämaan lakeja. Isinbajeva uumoili, että venäläiset ovat erilaisia kuin ihmiset muualla maailmassa, ja siksi on täysin okei polkea merkittävän kansanosan ihmisoikeuksia. Isinbajevan vuodatuksesta tuli mieleen Jelena meets Päivi Räsänen -tyyppinen ratkaisu. Molempien suusta on nyt kuultu sama älyttömyys: hyväksyn sinut ihmisenä, kunhan et toteuta seksuaalista suuntautumistasi. 

Minusta argumentti on ällöttävää, kaksinaamaista sievistelyä. Mitä iloa homoseksuaalille on seksuaalisuudesta, jos hän ei saa toteuttaa sitä? Ja miten ihminen voi ylipäätään olla toteuttamatta seksuaalista suuntautuneisuuttaan? En itse ainakaan osaa tietoisesti panna seksuaalisuuttani päälle ja pois päältä. Kyse on sisäsyntysisestä ominaisuudesta, joka on meissä. Ei se ole valinta. Ei ihmisarvon tunnustamiselle pidä asettaa ehtoja. Sellainenhan on vastoin Jumalan sanaakin.

Venäjä vaatii ihmisiltä kunnioitusta. Minä ainakaan en voi kunnioittaa maata, jossa ihmisoikeuksia sorretaan näkyvästi ja piilossa. Ja tämä homopropaganda-asiahan on vain yksi ongelmavyyhti.

8 kommenttia:

 1. Miksi tähän asiaan Jumalan sanaa sotket ja käytät sitä perusteluna, vaikka et itse usko Jumalaan? Eikö se muka ole kaksinaamaisuutta???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Raamattu tai kristinusko ole mikään karkkikauppa, josta voi napsia mieleisensä kohdat perusteluiksi - ja toisissa kohdin jättää ne huomioimatta. Minun käsitykseni mukaan rakkauden ja armollisuuden sanoma on UT:n ydinsisältöä. On käsittämätöntä, kuinka esimerkiksi Räsänen unohtaa tämän yhtenään.

   Poista
 2. Sanoiko Isinbajeva todellakin, että "siksi on täysin oikein polkea merkittävän kansanosan ihmisoikeuksia"? Onko sulla vakavia puutteita luetun ymmärtämisessä??
  Hänhän sanoi näin: (suora kopio linkittämästäsi tekstistä)
  "- Tällainen osoittaa epäkunnioitusta Venäjää kohtaan. Ehkä olemme täällä erilaisia kuin ihmiset Euroopan muissa maissa ja muualla maailmassa. Mutta meillä on tapamme ja kaikkien tulisi kunnioittaa meitä, Isinbajeva sanoi. "
  Älä vääristele asioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa tekstissä hän ei tosiaan sanonut niin. Eikä siinä tiedotustilaisuudessakaan, jonka näin ja josta lainasin tuon "hyväksyn ihmsenä kunhan eivät toteuta taipumustaan" -kommentin. Mutta sitähän se tarkoittaa. Homopropagandan vastaisen lain hyväksyminen merkitsee juurikin sitä, että hyväksyy (todennäköisesti myös muulla tavoin) homoseksuaalien ihmisoikeuksien polkemisen. Ei tarvitse olla kummoinenkaan einstein tajutakseen tuon.

   Poista
 3. Ihmisoikeudet ne on Isinbajevallakin ja niin ollen hän saa olla homoseksuaalisuusesta mitä mieltä haluaa ja myös sanoa sen ääneen. Vai oletko eri mieltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai saa olla. Kunhan ei toteuta mielipiteitään käytännössä ;).

   Poista
 4. Mitähän se käytännössä toteuttaminen tässä tapauksessa olisi?

  VastaaPoista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!