maanantai 12. marraskuuta 2012

Jos et halua koko elämääsi ruodittavan julkisuudessa

älä koskaan antaudu suhteeseen Matti Nykäsen äläkä Mikael Jungnerin kanssa. Kummallakaan kun ei tunnu olevan mitään käsitystä siitä, mitkä asiat ihmisen olisi hyvä pitää yksityisinä ja mistä sopii avautua julkisesti. Ensinmainitulta tosin ei villeimpinä vuosina varmaankaan kysytty lupaa kaikkeen julkaistuun. Jälkimmäinen herroista ainakin kuuluu olevan vapailla markkinoilla.

En ole koskaan kannattanut "Kell' onni on, se onnen kätkeköön" -periaatetta. Totta kai onnensa saa näyttää! Mutta Mikael Jungnerin tavassa tehdä milloin rakkausvideoita, milloin erovideoita ja julkaista niitä internetissä on mielstäni vastenmielinen. 

Se, mikä on kahden ihmisten välistä, leväytetään kaikkien nähtäville. Kiitos vain, herra Jungner, en ole kiinnostunut sen enempää peniksesi koosta kuin tunteistasi puolisoasi kohtaan. 

Video voi olla kaunis rakkaudenosoitus. On silti vaikeaa ymmärtää, miksi se pitää levittää kaiken kansan katseltavaksi. Miksi tunteiden kertominen puolisolle ei riitä? Mikä osa egosta on jäänyt kehittymättä, jos julkisuudentarve on noin suuri? Omien sanojensa mukaan Jungner teki videon Facebook-ystäviensä lauantai-illan ratoksi. Hänelle ei ehkä juolahtanut mieleenkään, että ihmisillä on omakin elämä elettävänään, ja toisen yksityisten videoiden pakkotirkistely on yksinomaan vaivaannuttavaa.

Minä en ole nähnyt kumpaakaan Jungnerin kohutuista videoista. En yksinkertaisesti ymmärrä, miksi minun pitäisi olla niistä kiinnostunut. Ilmiönä Jungnerin toiminta silti kiinnostaa. Hän sanoo haluavansa tietoisesti murtaa julkisen ja yksityisyyden rajaa. Mutta hei, onko Marian mielipidettä asiaan kysytty? Entä jos (tuleva ex-)puoliso ei halua asioitaan leviteltävän julkisuudessa? 

Kuka omistaa oikeudet muistoihin?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!