tiistai 15. tammikuuta 2013

Kauneus vanhentaa

Nykyisin ei ole muotia olla luonnollinen. Tehdään kauneusleikkauksia, joissa kiristetään toisista paikoista ja toisiin laitetaan täytettä;  lisäksi valtavan moni ottaa lisäkkeitä hiuksiin, kynsiin ja ripsiin.

Ei sillä, etteikö laittautua saisi, mutta henkilökohtaisesti en ymmärrä, mitä näillä kaikilla toimenpiteillä tavoitellaan. Ilmeisesti silikonitäytetty ja -kuorrutettu barbieklooni ajattelee olevansa kaunis. Kaikenlaisiin huoltotoimenpiteisiin kuluu suhteettoman paljon rahaa ja aika hyötyyn nähden, lisäksi erilaiset lisäosat sisältävät sellaisia kemikaaleja, jotka vaarantavat kantajansa terveyden. Ekologisuudesta en viitsi edes puhua.

Eilen vaatekaupassa pyörähtäessäni melkein säikähdin, kun tuttu myyjä näytti enemmän kuin väsyneeltä, vaikka periaatteessa hän oli oikein raikas, iloinen ja pirteä. Sitten tajusin: hänellä oli ripsienpidennykset. Kun asiaa tarkemmin ajattelee, en ole nähnyt vielä ketään, jonka ulkonäköä ripsipidennykset olisivat kohentaneet. Mikäli pidennykset ovat maltilliset, niitä tuskin huomaa. Mikäli ne eivät ole - niin kuin useimmiten käy - ne luovat tummat varjot kantajansa silmien alle. Sellainen vanhentaa.

Itselläni on ohut "vauvatukka", joten hiustenpidennyksiä olen joskus harkinnutkin. Olisi mukavaa kokeilla kerran elämässä pitkähiuksista elämää. Myös kynteni ovat siinä määrin lyhyet ja rumat, että jonkinlainen kynsioperaatio oli paikallaan. Toistaiseksi ainakin olen kieltäytynyt kaunistuksesta. Perustelen valintaani terveysriskeillä ja epäekologisuudella. Toisekseen - ulkonäkö ei ole minulle niin tärkeä asia, että olisin valmis taloudellisiin satsauksiin.

En siis ole kategorisesti kaikkia lisäkkeitä, lakkauksia ja leikkauksia vastaan. En vain ymmärrä sitä, että ihmiset haluavat tieten tahtoen rumentaa itseään - niin kuin esimerkiksi ylipitkät ripset tekevät. 

Kaikissa kauneusoperaatioissa tuntuu pätevän sama logiikka: jos otat silikonirinnat, maltatko pysyä kohtuullisessa koossa, vai otatko samantien "kunnolla lisuketta". Jos laitatat kynnet, maltatko pitäytyä sellaisissa, jotka eivät rajoita arkielämää - tai jos otat ripsipudennykset, maltatko jättää ne poskia lakaisevat ja aurinkolasien käyttöä hankaloittavat mitat väliin? Kun kerran samalla rahalla saa enemmänkin. Joskus vähemmän on oikeasti enemmän.

9 kommenttia:

 1. En oikein ymmärrä kapeakatseista näkökulmaasi tässä asiassa. Vaikka sinun mielestäsi liian pitkät ripsienpidennykset rumentavat, eivät sellaisten kantajat ole samaa mieltä. Päinvastoin. Makuasioista on lapsellista ruveta kiistelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että tästä menee jollakin palkokasvi sieraimeen. Tuo on minun mielipiteeni, ei mikään absoluuttinen totuus. Ei sitä tarvitse ymmärtää.

   Poista
  2. ihan hirveä että joku anonyymi tulee haukumaan mielipidettänsä (ei hän edes ketään kiinnosta, kun on NOBODY, ei kukaan täällä, vaan tumma varjo jossakin. Ymmärtäisin- jos hän esintyis ihmisena, omalla nimellä - mut tyhmä, kun ei uskalla olla oma itseni. Semmoisille on pakko nauraa.

   Poista
 2. Sulle ei varmaan ole kukaan koskaan kertonut, että makuja on monia - ja että sun mieltymyksesi eivät ole ainoita oikeita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ei sillä, etteikö laittautua saisi, mutta henkilökohtaisesti en ymmärrä, mitä näillä kaikilla toimenpiteillä tavoitellaan. Ilmeisesti silikonitäytetty ja -kuorrutettu barbieklooni ajattelee olevansa kaunis."

   Yllä lainaus omasta tekstistäni. Niin kuin jo sanoin, kyse on minun subjektiivisesta näkemyksestäni - koskaan tai missään en ole väittänyt että se olisi absoluuttinen totuus. Mutta myös minun oikeuteni mielipiteeseeni on loukkaamaton.

   Poista
 3. Minä pidin rakennegeelikynsiä pari vuotta. Alkuperäinen syy oli se, että luin sen helpottavan kynsien repimistapaa (tai siis ajatuksissani kynsinauhoja nyhräilen). En ole saanut tapaa loppumaan. Rakennekynnet auttoi siihen tosiaan. Pari vuotta jaksoin pitää ja sitten lopetin. Tapa tuli tietysti takaisin. Mutta minulla oli muutoin niistä kiva kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakennekynsiä minäkin voisin kokeilla, jos jotakin :).

   Poista
 4. "....kuluu suhteettoman paljon rahaa ja aika hyötyyn nähden, lisäksi erilaiset lisäosat sisältävät sellaisia kemikaaleja, jotka vaarantavat kantajansa terveyden" Tatuoinnitko eivät sitten sisällä terveyttä vaarantavia kemikaaleja? Vs. esim. hiustenpidennykset? Tatuoinnissa raaputetaan rikki ihon pintaa ja lyödään siihen sitten purkista mitä erilaisimpia kemikaaleja, jotka tutkitusti ovat terveydelle vaarallisia. Että näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietääkseni en ole koskaan väittänyt, että tatuoinnit olisivat täysin riskittömiä.

   Poista

Kerrothan mielipiteesi päivän aiheesta. Kiitos!